Şampiyonluk koşusunun ilanıdır

Hemen mevzuya girelim; Burak Yılmaz, Beşiktaş’ın aradığı kan. Hareketli santrfor olarak rakip savunmayı yoran, boş alanda çok etkili olan, takımı da ileri taşıyan Burak Yılmaz dün maçın yıldızı değildi belki ama ‘takım ortalama değerini’ ciddi şekilde yükseltmeye devam etti. Tek sorun ise karizmatik bir santrfor olarak tüm topların onda toplanmasıydı. Maçın hemen başında Lens’in sağdan geliştirdiği atakta boştaki Ljajic yerine uzak köşedeki Burak’ı görmeye çalışması, Beşiktaş’ı mutlak bir golden etti. İleri hatta yardımlaşmanın artması gol sayısını da şüphesiz arttıracaktır.

Beşiktaş, ligin en zor deplasmanlarından biri olan Malatya’da neredeyse güle oynaya kazandı. Siyah-Beyazlılar ilk yarıdan itibaren oyunu rakip yarı alana yığdı. Son haftaların başarılı ikilisi Atiba-Dorukhan orta sahayı toparlarken, savunmasına iş bırakmadan duvarı çok ileride ördü. Lens-Ljajic-Güven üçlüsü de Burak’ın arkasında o kadar etkili oynadı ki Malatyaspor kendi alanından çıkamaz hale geldi. Adem Büyük’ün 41. dakikada kırmızı kart görmesi de ibreyi Beşiktaş’a çevirdi.

Maçın ikinci yarısına Beşiktaş fırtına gibi başladı. Peşpeşe gelişen ataklarda Burak, Ljajic, Güven, Malatya kalecisi Ertaç’a takıldı. Beşiktaş’ın bu müthiş baskısı 50. dakikada golü getirdi. Forvetin kaçırma yarışına girdiği maçta golü Caner’in ortası, Gökhan’ın aşırtması ve Atiba’nın dokunuşu ile savunmacılar kaydetti.

Beşiktaş golden sonra da baskısını sürdürdü. Lens’in kaçırdığı topu Ömer Şişmanoğlu’nun ağlara göndermesi ise Beşiktaş’ı kısa süreliğine krize soktu. Ancak Siyah-Beyazlılar Malatya’nın ilk ciddi atağında gelen golün şaşkınlığından kurtulup son haftaların yükselen değeri Ljajic ile yeniden öne geçmeyi başardı. Boşnak asıllı Sırp futbolcunun gol sevincini abartıp Fenerbahçe derbisinde cezalı durumuna düşmesi ise tam bir amatörlüktü.

Beşiktaş’ta dün savunmaya pek iş düşmedi ve iki bek (Gökhan ile Caner) bindirmeleri ile Malatyaspor kanatlarını bunalttı. Atiba ile Dorukhan siyahla beyaz kadar birbirine yakışmaya başladı. Lens çalışkan ama beceriksiz, Güven enerjikti.

Beşiktaş dün Malatya’da kazanarak, iniş çıkışlarla dolu sezonda şampiyonluk koşusuna başladığını açıkça ilan etmiş oldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum