Angry Birds 2 rekorla başladı

Angry Birds 2 rekorla başladı

Tüm zamanların en popüler oyunlarından Angry Birds yeni oyunuyla yapımcı Rovio’nun da yüzünü güldürdü. İşte dudak uçuklatan ilk veriler.

Telefonda oynanan oyun denince akla sadece Nokia’lardaki Snake (Yılan) oyununun geldiği yıllardan günümüz mobil oyun çılgınlığına bağlanan köprüyü Angry Birds kurdu desek çok da yanlış olmaz. İlk iPhone’un çıkışından kısa süre sonra bu dokunmatik ekran için geliştirilen yapım, kolay oynanışına karşın birbirinden zorlu bölümleri, zekice tasarlanmış atmosferi ve başarılı fizik motoruyla mobil oyunları bugünlere taşıdı.

Bu kadar popüler ve başarılı bir oyunun pek çok yan sürümü yayınlandı. Ancak Angry Birds 2 adıyla tanıtılan Rovio’nun yeni oyunu elbette farklı bir heyecan yarattı. İlk oyunu her açıdan geliştiren ve iyileştiren Angry Birds 2, 30 Temmuz Perşembe günü tüm dünyada yayınlandığı anda App Store ve Google Play mağazalarında zirveye yerleşti. 

Rovio’nun paylaştığı rakamlar ise bu başarıya şaşırtıcı detaylar ekledi. iOS ve Android için yayınlanan Angry Birds 2’nin 1 milyon indirmeye ulaşması sadece 12 saat sürdü. Rovio’dan gelen tweet ise oyunun 36 saatte tam 5 milyon indirmeye ulaştığını gösteriyor. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse, yıllar önce yayınlanan orijinal Angry Birds, Ocak 2014’te 2 milyar indirmeye ulaşmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN