Ankara 'Afiyet Ver' başvurusu nasıl yapılır? ABB Afiyet Ver 'askıda kurban' başvuru formu

Ankara 'Afiyet Ver' başvurusu nasıl yapılır? ABB Afiyet Ver 'askıda kurban' başvuru formu

'Ankara Afiyet Ver başvuru şartları neler?', 'ABB askıda kurban bağışı nereye ve nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'Afiyet Ver' kampanyası yoğun ilgi görüyor. Kurban Bayramı'nda kurban kesme veya kırmızı et yeme imkanı olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlatılan askıda kurban kampanyası 'Afiyet Ver' başvuruları internetten yapılıyor. İşte 'Ankara askıda kurban Afiyet Ver başvuru ekranı'...

'ABB askıda kurban Afiyet Ver uygulamasına nasıl başvurulur?', 'Ankara Afiyet Ver kurban bağışı ödemesi nasıl ve nereye yapılır?', 'Ankara askıda kurban başvuru şartları neler?', 'ABB kurban bağış ücreti ne kadar?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hayırsever vatandaşlar ile dar gelirli aileleri bir araya getirdiği 'Afiyet Ver' kampanyası devam ediyor. 'Askıda kurban' ismiyle de bilinen yardım kampanyasıyla, Kurban Bayramı'nda kesilen etler 1 Eylül 2020 gününden itibaren konserverler halinde ihtiyaç sahiplerine gönderilecek. Detaylar haberimizde...

AFİYET VER NEDİR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, iştirak şirketi Halk Ekmek aracılığıyla Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 'Afiyet Ver' kampanyası başlattı. Hayırsever vatandaşların www.afiyetver.com internet sitesinden online yapılan bağışlarıyla, kurban kesme imkanı olmayan düşük gelirli ailelere konserveler halinde kırmızı et gönderilmesi sağlanacak. 'Askıda kurban' olarak da bilinen kampanyada ihtiyaç sahibinin veya bağışçının isimleri yayınlanmayacak. 1 Eylül 2020 Salı gününden sonra dağıtılmaya başlanacak 400 gramlık ve 800 gramlık konserve etler, ihtiyaç sahibine teslim edildikten sonra bağışçıya SMS ile bilgi verilecek.

ANKARA AFİYET VER KURBAN ETİ BAĞIŞI EKRANI

AFİYET VER KURBAN BAĞIŞI ÖDEMESİ NASIL VE NEREYE YAPILACAK?

Geçtiğimiz aylarda '6 Milyon Tek Yürek' kampanyası ile ses getiren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kurban Bayramı için bu kez 'Afiyet Ver' kampanyasını başlattı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Halk Ekmek Genel Müdürlüğü'nün eylül ayından itibaren ihtiyaç sahiplerine konserve şeklinde kavrulmuş kuşbaşı ve kıyma dağıtımı yapacağını açıkladı.

Hayırsever vatandaşlar www.afiyetver.com adresi üzerinden 800 gramlık kavrulmuş kuşbaşı ve kıyma konservesinin tamamını ya da yarısını satın alabilecek.

'İyilik bulaşıcıdır' sloganıyla dayanışma çağrısı yapan Başkan Yavaş, "Ankara'dan 'Afiyet Ver' adıyla yeni bir iyilik hareketi başlatıyoruz. Hiçbir anne-baba eve bir şey götüremediği için çocuklarına karşı mahcup olmasın. Kimse mahzun kalmasın, hiçbir çocuk besinden uzak büyümesin" dedi.

KAVRULMUŞ KUŞBAŞI VE KIYMA KONSERVESİ DAĞITILACAK

Hayırseverlerin bağışlarıyla büyüyen 'Afiyet Ver' adlı yeni kampanya ile ihtiyaç sahibi ailelere, konserve şeklinde kavrulmuş kuşbaşı ve kıyma dağıtımı yapılacak.

Paketlenmiş kuşbaşı ve kıyma konservelerinin hayırseverler tarafından elektronik ortamda satın alınabileceğini belirten Başkan Yavaş, şöyle konuştu:

"Ramazan ayında 'İftar Ver' diyerek yola çıktık, 500 bin sofrayı sıcak aş ile buluşturdunuz. Ardından 'Su Ver', 'Bilet Ver' ve 'El Ver' dedik, yüzbinlerce ihtiyaç sahibi ailemizin dertlerine derman oldunuz. Şimdi mübarek Kurban Bayramı öncesinde yeni bir iyilik hareketi daha başlatıyoruz.

Darda kalan vatandaşlarımızın yüzüne umut, gözüne ışık olmak için bu kez 'Afiyet Ver' kampanyamızla iyiliği bulaştıracağız. Hedefimiz eylül ayı itibarıyla yüz binlerce kavurma ya da kıymayı paketlenmiş halde ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmak, onların dertlerine derman olmak."

BAĞIŞLAR SADECE İNTERNETTEN YAPILACAK

Halk Ekmek Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek 'Afiyet Ver' kampanyası kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın tespit ettiği gelir seviyesi düşük ailelere ücretsiz olarak sağlıklı ve uzun ömürlü konserve şeklinde kavrulmuş kuşbaşı ve kıyma dağıtımı gerçekleştirilecek.

İhtiyaç sahibi ailelerin protein ihtiyacının karşılanması amacıyla gıda kodeksine uygun hijyenik koşullarda ve veteriner hekim denetiminde kesilen hayvanlardan elde edilen yaklaşık 1500 gram çiğ etten üretilen 800 gramlık kavrulmuş kuşbaşı ve kıyma konservesinin tamamı ya da yarısı KDV ve hizmet bedeli dahil elektronik ortamda satışa sunuldu. 4 ayrı fiyat seçeneğinin sunulduğu www.afiyetver.com adresi üzerinden;

* Kavrulmuş kuşbaşı paketleri: 400 gram için (paketin yarısı) 32 lira 50 kuruş, 800 gram için 65 TL

* Kıyma paketleri: 400 gram için (paketin yarısı) 27 lira 50 kuruş, 800 gram için 55 TL ödenerek kredi kartıyla satın alınabilecek.

Kampanyanın istatistiki sonuçları www.afiyetver.com adresi üzerinden güncel olarak paylaşılacak. Satın alının ürünler 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren evlere teslim edilmeye başlanacak.

AFİYET VER KAMPANYASINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Düşük gelirli vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın tespitinin ardından 'Afiyet Ver' kampanyasından faydalanabilecek.

ABB'nin Afiyet Ver askıya kurban talebinde bulunmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar için birkaç seçenek mevcut:

1) Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'BAŞKENT MOBİL' uygulamasından bu başvuruları yapmak mümkün.

2) Vatandaşların sıkça kullandığı ALO BAŞKENT 153'e telefon açarak gıda ve acil nakit desteği başvuruları yapılabilir.

3) Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal internet sitesi 'DAYANIŞMA PLATFORMU'ndan da ihtiyaç sahipleri başvurularını gerçekleştirebilir.

ANKARA BB İHTİYAÇ SAHİBİ TALEP FORMU İÇİN TIKLAYIN

'BAŞKENT MOBİL' UYGULAMASI iPHONE İÇİN TIKLAYIN

'BAŞKENT MOBİL' UYGULAMASI ANDROID İÇİN TIKLAYIN

ABB DAYANIŞMA PLATFORMU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

'ANKARA TEK YÜREK' KAMPANYASI İÇİN TIKLAYIN

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Arife günü - 30 Temmuz 2020 Perşembe günü

1. gün - 31 Temmuz 2020 Cuma günü

2. gün - 1 Ağustos 2020 Cumartesi günü

3. gün - 2 Ağustos 2020 Pazar günü

4. gün - 3 Ağustos 2020 Pazartesi günü

2020 YILI RESMİ TATİLLER

KURBAN BAYRAMI'NDA YAPILMAMASI GEREKEN 10 HATA

EN GÜZEL BAYRAM MESAJLARI İÇİN TIKLAYIN

KURBAN BAYRAMI'NDA HAVA NASIL OLACAK?

İSTANBUL KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELLİ OLDU

İBB 'ASKIDA KURBAN' BAĞIŞI VE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

2020 KURBAN VEKALET ÜCRETİ NE KADAR?

KURBANLIK HAYVAN SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

AKİKA KURBANI NEDİR VE ADAK YERİNE GEÇER Mİ?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN