Ankara Büyükşehir Belediye Başkanından öğrencilere bir ulaşım kolaylığı daha

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanından öğrencilere bir ulaşım kolaylığı daha

Ankara Büyükşehir Belediyesinin öğrenci dostu uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrencilerden gelen talep üzerine EGO'ya ait toplu taşıma araçlarından sonra 60 TL'ye 200 binişlik öğrenci abonman kartı uygulamasının 1 Nisan'dan itibaren Özel Halk Otobüsleri ile Özel Toplu Taşıma araçlarında da geçerli olduğunu açıkladı. EGO Genel Müdürlüğü koronavirüs salgını nedeniyle toplu taşıma araçları kullanım oranlarında yüzde 90 oranında azalma yaşanması üzerine servis saatlerinde yeni düzenleme yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkentli öğrencileri sevindirecek yeni bir karara daha imza attı. Öğrencilerin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ulaşım kolaylığı sağlayan uygulamaları hayata geçirmeyi sürdüren Başkan Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden EGO’ya ait toplu taşıma araçlarından sonra Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ile Özel Toplu Taşıma araçlarında da (ÖTA) 60 TL’ye 200 binişlik indirimli öğrenci abonman kartı uygulamasının başladığını açıkladı.

ÖĞRENCİ ABONMANLARI ÖHO VE ÖTA’LARDA DA GEÇERLİ

Özel Toplu Taşıma Araçları Kooperatifleri (AHOK) VE Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odaları ile yapılan protokol kapsamında hayata geçirilen uygulama ile Başkentli öğrenciler için 1 Nisan tarihinden itibaren başladı. Başkent’te toplu ulaşım araçlarında; kredi kartı, N-Kolay (MCHIP) bankamatik kartı, Mobil (NFC) ve manyetik tek binişlik ANKARAKART uygulamasının sisteme dahil edilmesinin ardından 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren ÖHO ve ÖTA’lar da ANKARAKART sistemine dahil oldu. Öğrencilerden gelen talep üzerine UKOME kararıyla hayata geçirilen uygulamanın başladığına ilişkin Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruda, “Hazır okullar tatilken, siz evde ailenizle bolca vakit geçirin, #EvdeKal’ın. Sizin taleplerinizin hayata geçirildiği nice günleri birlikte yaşayacağız” denildi.

EGO’DAN SERVİS SAATLERİNE YENİ DÜZENLEME

Mart ayında salgın hastalık riski nedeniyle toplu taşıma araçlarını kullanım oranında yüzde 90 oranında azalma olması üzerine EGO Genel Müdürlüğü servis saatlerinde yeni düzenlemeye gitti. ANKARAY ve Metro’da 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere servis programı yeniden düzenlenirken, Başkentlilerin yoğun olarak kullandığı ulaşım araçlarından biri olma özelliğini taşıyan Ankara Metrosu, (Kızılay-Sincan Törekent OSB ile Kızılay- Çayyolu) hatlarında sabah 06.00 ile 07.00 saatleri arasında mevcut servis aralığı 10 dakikadan 15 dakikaya çıkarıldı. Akşam mesai çıkışlarının yoğun yaşandığı 16.00 ile 20.30 saatleri arasında mevcut servis aralığı ise 8 dakika olarak korundu. Cumartesi günü 06.00 ile 07.30 saatleri arasında mevcut servis aralığı 12 dakikadan 15 dakikaya, 20.00 ile 00.00 saatleri arasında uygulanan mevcut servis aralığı da 15 dakikadan 20 dakikaya yükseltildi. Pazar günü ise 06.00 ile 12.00 saatleri arasında mevcut servis aralığı 12 dakika yerine 20 dakika olurken, 20.00 ile 00.00 saatleri arası da 15 dakikadan 20 dakikaya çıkarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN