Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için kitap kampanyası başlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için kitap kampanyası başlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrenci dostu uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Başkentli çocukların daha çok kitap okuması amacıyla kitap kampanyası başlattı. Yeni ya da az kullanılmış masal ve çocuk kitapları çocuk kulüpleri aracılığıyla vatandaşlardan toplanarak ihtiyaç sahibi okullara dağıtılacak.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, “öğrenci dostu” uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.

Sosyal Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Başkentlilerden Ankara ili sınırlarındaki yeni ya da az kullanılmış masal ve çocuk kitaplarını çocuk kulüpleri aracılığıyla toplayarak ihtiyaç sahibi okullara ücretsiz dağıtacak.
 
BAŞKENTLİ ÇOCUKLAR DAHA ÇOK OKUSUN DİYE 

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik eğitim destek çalışmalarını sürdüren ve bugüne kadar ücretsiz internet hizmeti, kırtasiye ve giysi yardımı, sınav ücreti karşılama gibi pek çok hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi şimdi de Başkentli çocukların daha çok kitap okumasını teşvik etmek amacıyla gönüllülük esasına dayalı kitap kampanyası başlattı.
Ankara’daki ihtiyaç sahibi ilkokulların kütüphanelerine kitap kazandırmak için çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilere kitap bağışı çağrısında bulundu. 
 
17 ŞUBAT-17 MART TARİHLERİ ARASINDA KİTAP BAĞIŞLARI ÇOCUK KULÜPLERİNE YAPILABİLECEK

İhtiyaç sahibi okullara kitap desteğinde bulunmak isteyen Başkentliler, 17 Şubat-17 Mart 2021 tarihleri arasında kent genelinde bulunan çocuk kulüplerine gelerek masal ve çocuk kitaplarını hediye edebilecek.

Büyükşehir Belediyesi Ankara’da eğitime yönelik yeni bir “iyilik hareketi” başlatırken, kitap bağışında bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlar için çocuk kulübü adres ve telefon bilgileri ise şöyle:

-Ahmetler Çocuk Kulübü: Libya Caddesi Çaldıran Sokak No:20 Kolej/Ankara Telefon: 0312 430 60 81-83
-Altındağ Çocuk Kulübü: Ziraat, Altındağ Caddesi No: 33 Telefon: 0312 317 59 27
-Mamak Çocuk Kulübü: Asım Gündüz Caddesi No:1/1 Lale İş Merkezi Telefon: 0312 432 38 87
-Sincan Çocuk Kulübü: Lale Meydanı Belediye İş Merkezi Kat: 5 Sincan/Ankara Telefon: 0312 268 81 87
-Aktepe Çocuk Kulübü: Bademlik Mahallesi Itri Sokak No:16/A Aktepe Keçiören/Ankara
-Batı Park Çocuk Kulübü: Kardelen Mahallesi 2040. Sokak 2T Blok Batıkent/Ankara Telefon: 0312 257 36 60
-Sinanlı Çocuk Kulübü: Sinanlı Beldesi Hocasinan Mahallesi Okullar Caddesi No: 39 Ayaş/Ankara Telefon: 0312 714 54 34
-Çocuk Meclisi: Sağlık Mahallesi Adnan Saygun Caddesi No: 12 Sıhhiye/Ankara Telefon: 0312 431 55 26

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN