Ankara Büyükşehir Belediyesi öğrencilere online sınav desteği sağlayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi öğrencilere online sınav desteği sağlayacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle sınavlara evlerinde hazırlanmak zorunda kalan öğrencilere Ankara Büyükşehir Belediyesi online sınav desteği sağlayacak. Başkan Yavaş’ın talimatıyla öğrenci dostu uygulamalarına bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi, 20 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için online deneme sınavı düzenleyecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle örgün eğitime ara verilerek, derslerine uzaktan eğitimle ekran başında devam eden öğrenciler için sınav takvimi açıklandı. Başkent’te ulaşımdan sosyal yardımlara, günlük öğünden su faturalarına yönelik indirimlere kadar öğrencilerin hayatını kolaylaştıran öğrenci dostu uygulamaları hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu süreçte öğrencilerin sınav heyecanını bir nebze olsun azaltmak için online deneme sınavı yapılması için talimat verdi.

KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLER DENEME SINAVINA KATILABİLECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesinin düzenleyeceği online sınavlarla kendilerini deneme imkânı bulacak öğrenciler, http://ankara.bel.tr/sinav-kayit-formu adresinde yer alan formu doldurarak kayıt olabilecek. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılacak online sınav için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı da hazırlıklarını tamamladı. 20 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile 27-28 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ikişer adet online sınav düzenlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN