Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden selden zarar gören evlere ücretsiz tadilat

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden selden zarar gören evlere ücretsiz tadilat

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, selden zarar gören evlerin tadilat işlerini ücretsiz olarak yapıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, Başkent'te etkili şiddetli sağanak yağışlar sonrası evleri zarar gören vatandaşlara ücretsiz tadilat desteği sağlıyor.

Yağışın ardından konut ve iş yerlerinin su tahliyesini ve temizliğini gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, zarar tespit çalışmalarıyla birlikte tadilat çalışmalarını da hızlandırdı.

25 YILDIR YAPILMADI

Başkent’te 25 yıldır yapılmayan altyapı nedeniyle su taşkınları yaşanırken, evinde maddi zararın meydana geldiğini belirten Zekeriya Şenol, Büyükşehir Belediyesinin tadilat, bakım ve onarım desteği sayesinde yaralarını sardıklarını anlattı:

“Sağ olsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri zamanında müdahale etti. Evin su seviyesi düşürüldü. Daha sonra evimize gerekli tadilatları yapmak üzere ekipler harekete geçti. Boya badana işlemleri yapılıyor. Kapı yapılacak, zarar gören eşyalarımız var onlar için de bir şey yapılmasını talep ettik. Mağduriyetimizin giderileceği söylendi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a ve ekibine bize bu zor günümüzde yardım ettiği için teşekkür ediyoruz.”

"ZARAR GÖREN HER YERİ YAPTILAR"

Sel felaketi sonrası evini su bastığını belirten Ulviye Yıldırım adlı bir başka vatandaş ise, “Ankara Büyükşehir Belediyesi gerekli müdahaleyi gerçekleştirerek önce suyu boşalttı. Daha sonra da tadilat işlemlerine geçildi. Evimizin zarar gören her yerini yaptılar. Eşyalarımız da işlemler tamamlandıktan sonra gelecek. Bizi zorda bırakmadığınız için Allah razı olsun” dedi.

Çalışmalar kapsamında vatandaşların zarar gören iş yerleri ve evleri boyanırken, hayati öneme sahip olan elektrik tesisatları kontrol edilerek onarımı Büyükşehir ekipleri tarafından ücretsiz gerçekleştiriliyor.

Taşkın suyundan etkilenerek kullanılamaz hale gelen parkeler, ahşap kapılar, mutfak dolapları ve tezgahlarını da yenileriyle değiştiren ekipler, tıkanan atık su giderlerini de açıyor. Ortak kullanım alanlarında meydana gelen zararları tek tek tespit eden ekipler ayrıca hasar gören ya da yıkılan istinat duvarlarının onarımını da gerçekleştirerek vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN