Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Kazakistan'dan iş birliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Kazakistan'dan iş birliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kazakistan'da Kovid-19 salgınının artış göstermesi sonrası Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ile iş birliği içerisinde, Nursultan'a 20 bin maske ve 12 bin el dezenfektanı gönderdi.

Kazakistan'da günlük koronavirüs vakalarının sayısının bin 500 üzerinde seyretmesi üzerine tıbbi malzeme sıkıntısı çeken ülkeye ilk destek Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ile iş birliği içerisinde Kazakistan halkı ve Nursultan’a 20 bin maske ve 12 bin el dezenfektanın 10 Temmuz’da teslim edildiğini açıkladı.

Mansur Yavaş'ın Facebook hesabında yer alan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Kazakistan’da salgının artış göstermesi sonrası Büyükelçi Abzal Saparbekuly ile iş birliği içerisinde Kazakistan halkı ve kardeş kentimiz Nursultan’a 20 bin maske ve 12 bin el dezenfektanını 10 Temmuz’da teslim ettik.‬

‪Küresel ölçekte dayanışmayı sürdürerek bugünleri aşacağız."

KAZAKİSTAN'DA VAKA SAYILARI HIZLA YÜKSELİYOR

Dünyada vaka sayısının hızla yükseldiği ülkelerden biri olan Kazakistan’da son 24 saatte bin 708 kişide daha virüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 56 bin 455’e yükseldi. Ülkede virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise toplamda 264 olurken iyileşenlerin sayısı 32 bin 500 kişi olarak rapor edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN