Ankara Emniyet Müdürlüğü maaşlardan kesinti yaparak bağış kampanyasına destek olacak iddiası

Ankara Emniyet Müdürlüğü maaşlardan kesinti yaparak bağış kampanyasına destek olacak iddiası

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün tüm personele gönderdiği duyuru yazısı ile, personelden maaşlarından kesinti yapılarak "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına bağış yapmasını istediği iddia edildi. Gönderilen yazıya bir de dilekçe örneği eklendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın corona virüsü salgını sebebiyle ekonomik olarak zor duruma düşen vatandaşlara yardım etmek için başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına katılmaları için Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden tüm personele dilekçe örneği ekli duyuru yazısı gönderildiği iddia edildi.

Sözcü'nün haberine göre Milli Dayanışma Kampanyasına katılacak personelden ‘el yazısı’ ile dilekçe alınacağı belirtilen duyuruda, dilekçelerin personelin şahsi dosyasında muhafaza edilerek gönderilmeyeceği ifade edildi.

6 NİSAN'A KADAR TESLİM EDİLMESİ İSTENDİ

Hazırlanan listelerin “sicil, isim, tutar” belirtilerek en geç 6 Nisan Pazartesi günü saat 17:00’a kadar Bütçe Şube Müdürlüğü’ne elden teslimi yapılması istendi.

Yazıda bağış miktarı; emniyet müdürleri için 250 TL, amir ve komiserler için 150 TL, polis memuru ve bekçiler için ise 100 TL olarak belirlendi.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ DE GÖNDERİLDİ

Dilekçe örneğinde ise, “Kampanyaya destek vermek amacıyla 15 Nisan 2020 tarihli maaşımdan … TL kesinti yapılması hususunu arz ederim” ifadesine yer verildi.

Söz konusu duyurunun Ankara Emniyet Müdüürlüğü ile sınırlı olmadığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün de bu yönde duyuru yaptığı iddialar arasında yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN