AFAD: “Depremden sonra 1556 vatandaşımız hastanelere başvurmuştur”

AFAD: “Depremden sonra 1556 vatandaşımız hastanelere başvurmuştur”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ’daki depremde enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısının 45’e yükseldiğini, hastanelere başvuran vatandaş sayısının da 1556’ya ulaştığını bildirdi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ’daki depreme ilişkin olarak, saat 05.30 itibariyle kaydedilen son bilgileri paylaştı. AFAD’tan yapılan açıklamada, enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısının 45’e yükseldiği, hastanelere başvuran vatandaş sayısının da 1556’ya ulaştığını bildirildi.1521 bina analiz edildiAçıklamada, hasar tespit çalışmalarında 1521 binanın analiz edildiği bilgisine de yer verildi. Açıklamaya göre, bu binalardan toplam 347’sinin hasarsız, 503’ünün az hasarlı, 38’inin orta hasarlı, 645’inin ise ağır hasarlı olduğu belirlendi. 20’si Elazığ’da, 56’sı Malatya’da olmak üzere, toplam 76 binanın ise yıkıldığı kaydedildi. Ayrıca, Elazığ’daki 12 binanın ise acil yıkılacak durumda olduğu tespit edildi.Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ANKARA/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN