Ankara Büyükşehirden çocuklar için scooter ve bisiklet etkinliği

Ankara Büyükşehirden çocuklar için scooter ve bisiklet etkinliği

Farkındalık projelerine imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için scooter ve bisiklete binme etkinliği düzenledi

Küçük yaşta sporu sevdirmek ve alışkanlık haline dönüşmesini sağlamak amacıyla EGO Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulübü üyesi çocuklara ‘güvenli sürüş’ eğitimi de verildi. EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş’ın da katıldığı Altınpark’taki etkinlikte çocuklar, hem scootera bindi hem de bisiklet yarışmalarıyla eğlenceli bir gün geçirdi. Başkent’te daha sağlıklı bir nesil yetiştirmeye yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini belirten Alkaş, spor yapmanın ve hareket etmenin önemine dikkat çekerek, “Özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın gerçekten sağlıklı yetişmesini istiyoruz. Genç yaşta şeker, kalp, tansiyon hastası olmalarını istemiyoruz. Obeziteye savaş açıyoruz. Çocuklarla birlikte çok daha sağlıklı bir Ankara’yı planlayacağız” dedi.Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulüplerine üye 6-12 yaş arası yaklaşık 100 çocuğun ailesiyle birlikte katıldığı etkinlikte Bisiklet Hareketi Derneği eğitmenleri tarafından çocuklara güvenli bisiklet sürüşü uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitmenlerden Müslüm Demirdizen, amaçlarının çocuklara hem bisikleti sevdirmek hem de toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyerek, “Çocuklarımıza bisiklete binerken hangi kurallara uymaları gerektiğini, kask, gözlük, eldiven gibi kıyafetleri kullanmanın hayati önem taşıdığını anlatıyoruz” dedi.Doya doya bisiklete ve scootera binen 10 yaşındaki Beraysu Kaya, “Hareket etmek sağlığımız açısından çok önemli. Bu yüzden bence biz küçükler okula bisikletle gidip gelebiliriz. Büyükler de işe bisikletle gidebilir” derken, 11 yaşındaki Ahmet Can Derin, “Büyükşehir Belediyesine böyle bir organizasyon yaptığı için teşekkür ederim” diye konuştu. 12 yaşındaki Alp Alpakan da, “4 yıldır bisiklet sürüyorum ve çok seviyorum” sözleriyle etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ANKARA/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN