Global standartların küresel stratejisi Türkiye’de belirlenecek

Global standartların küresel stratejisi Türkiye’de belirlenecek

Ticari ortaklar arasındaki işbirliğini geliştirme ve tedarik zincirinin etkinliğini artırma amaçlı standartlar ve çözümler geliştiren Uluslararası GS1 Organizasyonu, bu yılki genel kurul toplantısını Türkiye’de yapacak

90 ülkeden 286 sektör temsilcisinin katıldığı Uluslararası GS1 Genel Kurul Toplantısı 21 Mayıs 2019 Salı günü saat 09.00’da İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Global standartların küresel stratejisinin konuşulacağı toplantı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, GS1 Türkiye’nin kurucusu TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Migros Türk A.Ş. Genel Müdürü Özgür Tort, GS1 Yönetim Kurulu Başkanı ve Johnson & Johnson Başkan Yardımcısı Kathyn Wengel ile GS1 Genel Müdürü Miguel Lopera’nın açılış konuşmalarıyla başlayacak.GS1 Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıya aralarında AliBaba, Walmart, Nestle, Procter&Gamble, Loreal gibi firmaların üst düzey temsilcileri katılım sağlayacak.GS1 nedir?Uluslararası GS1 Organizasyonu; 1973’de ABD’de, 1977’de Avrupa’da kurulan iki kuruluşun, 2005 yılında Belçika’da yerleşik tek bir merkez altında birleşmesi ile oluştu. GS1 Organizasyonu, bu çözüm ve standartları 112 üye ülke organizasyonu kanalıyla dünyadaki tüm firmaların hizmetine sunuyor. Bu üye ülke organizasyonları, Asya Pasifik, Avrupa, Latin Amerika, MEMA ve Kuzey Amerika olmak üzere 5 tane bölgesel birlik oluşturdu. GS1 Türkiye, GS1 Avrupa Bölgesi üyesidir. 2017 yılından itibaren GS1 Türkiye; Fransa, İtalya, İngiltere, İsveç, Avusturya, İspanya, Polonya, Çekya, Hollanda ve Almanya ile birlikte GS1 Avrupa Bölgesi Yönetim Kurulu üyesidir.1988 yılından itibaren TOBB Global Standartlar Müdürlüğü altında hizmet veren GS1 Türkiye; 22 Eylül 2016 tarihinden itibaren TOBB’un kurucusu olduğu GS1 Türkiye Vakfı olarak hizmet vermeye başladı.

ANKARA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN