Sakarya’da “Osmanlı Bilimi Sempozyumu” düzenlenecek

Sakarya’da “Osmanlı Bilimi Sempozyumu” düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Sakarya Üniversitesi Osmanlı Araştırmaları Merkezi işbirliğiyle “Osmanlı Bilimi Sempozyumu” düzenlenecek

Sakarya Üniversitesi ev sahipliğinde 4-5 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan sempozyumda, astronomiden matematiğe, tıptan jeolojiye Osmanlı bilim dünyası konuşulacak. Prof. Dr. Tahsin Görgün tarafından verilecek olan “Osmanlı Düşüncesi ve Bilimi Araştırmalarında Yöntem Sorunu” başlıklı açış konferansıyla başlayacak olan sempozyum, Osmanlı biliminin tarihsel seyrine ışık tutacak. İslam bilim ve teknoloji tarihi alanında gerçekleştirdiği kıymetli çalışmalarla alana büyük katkılar veren merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına düzenlenen sempozyumda, Osmanlıların devraldığı bilimsel miras ve Osmanlı biliminin klasik İslam ve Batı bilimiyle etkileşimleri ele alınacak. Osmanlı bilimi hakkında çalışmalar yürüten 50’yi aşkın bilim adamını bir araya getirecek olan sempozyum ilgili herkesin katılımına açık olacak.

ANKARA/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN