TESK Genel Başkanı Palandöken: “Anayasamıza uygun bir hedef ve destekliyoruz”

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Anayasamıza uygun bir hedef ve destekliyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı 3 yıllık ekonomi programını değerlendiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandoöken, “Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almak Anayasa’nın 73’ncü maddesi ile kazancına göre vergi ödeme prensibine uygun bir hedeftir

Esnaf camiası olarak sonuna kadar destekliyoruz. Az kazananın az, çok kazananın çok vergi ödenmesi için dolaylı vergilerin oranının azaltılması, gelir üzerinden alınan vergilerde de radikal reformlar yapılması gerekir” dedi.

Enflasyonda hedeflenen oranları da değerlendiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyonda hedeflenen oranlar tutturabilirse 2022 yılında Türkiye ekonomisi orta gelir tuzağından çıkmış, gelişmiş ülkeler sınıfında anılan bir ülke olacaktır. Esnaf camiası olarak yeni ekonomik programa da desteğimiz ve güvenimiz tamdır” diye konuştu.

ANKARA/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN