Ticaret Bakanı Pekcan Türkiye-İngiltere İş Forumu’nda konuştu

Ticaret Bakanı Pekcan Türkiye-İngiltere İş Forumu’nda konuştu

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye ve İngiltere arasındaki iş birliği köprülerinin önümüzdeki dönemde güçlenerek devam edeceğini belirterek, “Bu iş birliğinin Brexit sonrası dönemde her zamankinden fazla artarak devam etmesini bekliyoruz” dedi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox, Türkiye-İngiltere Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komitesi (JETCO) 6. Dönem Toplantısı’nda bir araya geldi. İngiltere Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirilen toplantı sonrasında, Pekcan ve Fox, 6. Dönem Türkiye-İngiltere JETCO Mutabakat Zaptı’na imza attı.Töreninin ardından düzenlenen Türkiye-İngiltere İş Forumu’nda konuşan Pekcan, Brexit’i yakından takip ettiklerini belirterek, “Önümüzde büyük değişimlerin, büyük dönüşümlerin şafağında bir Avrupa kıtası var. Buna hep beraber hazır olmak için bir çalışma, bir liderlik içerisindeyiz. Brexit, Avrupa ekonomisini ve dünya ekonomisini etkileyecek olan bir gelişmedir” ifadelerini kullandı.Türkiye ve İngiltere arasındaki iş birliği köprüleri önümüzdeki dönemde güçlenerek devam edeceğini ifade eden Pekcan, şunları söyledi:“İngiltere ile iş birliğimizin bir ucunda, IT alanında, enerji alanında, yapay zeka alanındaki gelişmelerle önümüzdeki 10 yılda bambaşka bir küresel ekonomi yaratacağımıza inanıyorum. Bu iş birliğinde İngiltere’ye büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda iş dünyası ve kamu, bütün planları yapıp bütün programlarını bu yeni küresel ekonomiye, Endüstri 4.0’a göre hazırlamak durumundadır. Türkiye ile Birleşik Krallık ilişkilerini bu mercek altında değerlendirip beraber bakıyoruz. Bir tarafta kıtanın, bir ucunda ekonominin küresel liderlerinden biri olan Birleşik Krallık, bir tarafta ise 31 yaş ortalaması ile orta gelirli bir ülke olmaktan yüksek gelir düzeyine çıkma hedefi olan Türkiye Türkiye ve İngiltere arasındaki iş birliği köprüleri önümüzdeki dönemde güçlenerek devam edecektir. Bu iş birliği, iki tarafa da fayda sağlayan stratejik bir iş birliğidir. Bu iş birliğinin Brexit sonrası dönemde her zamankinden fazla artarak devam etmesini bekliyoruz.”

ANKARA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN