Ankara'da koronadan ölenlerin sayısı | Ankara'daki koronavirüs vaka sayısı kaç?

Ankara'da koronadan ölenlerin sayısı | Ankara'daki koronavirüs vaka sayısı kaç?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün ilk defa Türkiye’de koronavirüsün görüldüğü illerin bilgisini paylaştı. Peki, Ankara'daki koronavirüs vaka ve ölenlerin sayısı kaç? Bakanlık tarafından paylaşılan Ankara'daki koronavirüs bilgileri karar.com’da…

Bugün itibariyle Türkiye’de 81 ilin tamamında koronavirüs vakası görüldüğü bilgisinin paylaşılması üzerine Ankara'da koronadan ölenlerin sayısı merak ediliyor. Peki, Ankara'daki koronavirüs vakası kaç, son durum ne? Ayrıntılar haberimizde…

81 İLİN TÜMÜNDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Türkiye’de koronavirüs vakalarıyla ilgili günlük bilgileri genellikle sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Sağlık Bakanı, son duruma dair bilgileri bugün canlı yayında paylaştı ve gazetecilerin sorularını cevapladı.
Bakan Koca bugün itibarıyla Türkiye’de 81 ilin tamamında Kovid-19 vakası görüldüğünü ve bugüne kadar böyle bir bilginin kamuoyu ile paylaşılmamasının sebebini açıkladı.
İtalya’da yaşananları örnek gösteren Bakan Koca, İtalyanların, virüs olmayan bölgelerin açıklamasıyla, o bölgeler akınların başladığını, bunun da virüsün yayılımını hızlandırdığını belirtti. Böyle bir olay yaşanmaması için de hangi illerde virüs tespit edilip hangi illerde tespit edilmediğinin bilgisinin vatandaşlarla paylaşılmadığının altını çizdi.

ANKARA'DAKİ KORONAVİRÜS VAKA VE ÖLÜ SAYISI

Virüsün tüm illerde görülmesinin ardından paylaşılan bilgilere göre, Ankara’da şu ana kadar 712 vaka tespit edilirken, Ankara’da Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 7’ye ulaştı.

İSTANBUL İLK SIRADA

İstanbul 8 bin 882 vaka ve 117 can kaybı ile virüs görülen iller sıralamasına ilk sırada yer alıyor. Sıralamada İstanbul’un ardından ikinci sırada yer alan il ise İzmir. İzmir’de tespit edilen vaka sayısı 853 iken, virüs nedenli vefat edenlerin sayısı ise, 18 olarak ifade edildi.
Koronavirüs nedeni ile Konya'da 7 kişi, Zonguldak'ta 5 kişi, Trabzon'da 5 kişi, Balıkesir'de 5 kişi, Adana'da 3 kişi, Sakarya'da ise 3 kişi yaşamını yitirdi.
Bakan Koca, vefat eden kişilerin yüzde 79,5'unun 60 yaş üstü, yoğun bakımda olan hastaların ise yüzde 75'inin 60 yaşın üzerinde olduğunun altını çizdi.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN