Ankara'da ücretsiz maske dağıtımı başladı

Ankara'da ücretsiz maske dağıtımı başladı

Dağıtımı eczaneler aracılığı ile yapılan ücretsiz maske uygulaması, İstanbul'un ardından Ankara'da da hayat geçirildi.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan ücretsiz maske uygulaması, Ankara'da da eczanelerden dağıtılmaya başlandı.

Ankara Eczacı Odası'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sağlık Bakanlığı tarafından eczanelerimizde ücretsiz dağıtılmak üzere maskeler depolar aracılığı ile eczanelerimize ulaştırılmaya başlanacaktır. Maskelerin dağıtımı "Reçetem" sistemi üzerinden yapılacaktır. Dağıtım işlemi kurum tarafından eczacılarımıza ve hastalarımıza gönderilecek olan SMS ile başlayacaktır. Kurumun Reçetem sistemi üzerindeki güncellemeleri tamamlanmıştır."

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesajdaki kodu eczanelere bildirerek maske alabilecek. Yeni uygulamayla 20-65 yaş arasındaki vatandaşlara kişi başına 10 gün için 5 adet maske verilecek.

Maskeler yaş aralığına göre verilecek, ilk mesaj alanlar 57-65 yaş aralığı oldu.

İzdiham olmaması için Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek kodu beklemek şart. Kod eczane ile paylaşılmazsa maske verilmeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN