Anne köpek ile 4 yavrusu donmak üzereyken bulundu

Anne köpek ile 4 yavrusu donmak üzereyken bulundu

Çorum'da bir anne köpek ile 4 yavrusu donmak üzereyken bulundu. Sağlık kontrolünden geçirilen anne köpek ile yavruları geçici bakımevine yerleştirildi.

Akkent Mahallesi'nde bir köpek ile 4 yavrusunun soğuk hava yüzünden zor durumda olduğu ihbarı üzerine harekete geçen bakımevi görevlileri, hayvanları bulundukları yerden alarak merkeze getirdi. 

BAKIMEVİNE YERLEŞTİRİLDİLER

Burada karınları duyurulan anne ve yavruları, ardından sağlık kontrolünden geçirildi. 

Kontrolde annenin sağlık durumunun iyi olduğu ancak yavruların olumsuz kava şartlarından etkilendiği tespit edildi.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yaptığı yazılı açıklamada, anne ve 4 yavru köpeği sağlık durumları tamamen normale dönene dek bakımevinde misafir edeceklerini bildirdi.

Kış mevsiminin ağır şartlarının hissedildiği günlerde sokak ve yaban hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşıladıklarını belirten Aşgın, "Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nde hayvanlarımızın sağlığına yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Açık alanda donmak üzere bulduğumuz anne ve yavruları, sıcak yuvaya kavuştu. Sokaktaki canlarımız için aşkla çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN