Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden borç yapılandırma çağrısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden borç yapılandırma çağrısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vergi borcu bulunan vatandaşları yapılandırmadan yararlanmaya çağırıyor. Vatandaşlar, yapılandırma için yıl sonuna kadar www.antalya.bel.tr adresinden online olarak ya da belediyeye bizzat gelerek başvuru yapabilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 7256 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’ kapsamında, vatandaşların ilan ve reklam, eğlence vergisi, 213 sayılı kanun kapsamındaki alacakları ile 6183 sayılı Kanun kapsamındaki alacaklarını yeniden yapılandırmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi’ne borcu olan ve ilgili kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen vatandaşların en geç 31 Aralık 2020 tarihine kadar www.antalya.bel.tr adresinden online olarak ya da Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne şahsen gelerek başvuru yapması gerekiyor. 

PANDEMİ TEDBİRLİ BAŞVURU 

Antalya Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde teknolojik altyapısını hazırlayarak internet üzerinden ya da telefonla da yapılandırılma yapılmasına imkân sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasına gelerek başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar için ise sosyal mesafe ve temizlik önlemleri altında başvurular kabul ediliyor.  

PEŞİN ÖDEMEYE İNDİRİM 

Yapılandırma, 31 Ağustos 2020 öncesi borçları kapsıyor. Borçların yapılandırılmasında yüzde 0.35 olarak belirlenen Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) esas alınacak. Gecikme zammı ya da faizi yerine Yİ-ÜFE katsayısı dikkate alınacak ve borçluya seçenekler sunulacak. 6 ila 18 taksit arasında yapılabilecek. İkişer ayda bir ödeme yapılabilecek. Peşin ödemeyi tercih eden borçlulara yüzde 90 oranında hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından indirim yapılacak. İlk 2 taksit ödeme süresi içinde borcunu tamamen ödeyen borçlulara Yİ-ÜFE’de yüzde 50 oranında indirim yapılacak. Kanundan yararlanmak için ilk 2 taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor. 

KAPSAM DIŞINDA KALANLAR

Adli para cezaları, düzenleyici denetleyici kurullar tarafından verilen idari para cezaları, COVID-19’la mücadele kapsamında Hıfzıssıhha Kanunu çerçevesinde verilen para cezaları ve yasak yerlerde tütün kullanımı nedeniyle verilen para cezaları kanunun kapsamı dışında tutulacak. Vatandaşlar belediye borçlarını yapılandırmak için (242) 249 51 07 numaralı telefondan bilgi alabilecek. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN