AÖF diploma ne zaman verilir? 2020 AÖF diploma ücretleri | Diploma sorgulama sayfası

AÖF diploma ne zaman verilir? 2020 AÖF diploma ücretleri | Diploma sorgulama sayfası

Üniversite eğitimini açıktan sürdüren yüzbinlerce adayın okuduğu Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi diploma notu hesaplama ve sorgulama işlemleri şimdiden yoğunluk kazandı. Öğrenciler, ‘’AÖF diplomaları ne zaman verilecek? AÖF diploma fiyatları ne kadar?’’ sorularına yanıt arıyor.

Anadolu Üniversitesi (AÖF) bahar dönemi sınavları tamamlandı. Sınavlara giren adaylar, AÖF diplomalarını www.anadolu.edu.tr adresinden sorgulayabilecek. AÖF diploma ücretleri ile ilgili de üniversiteden bir açıklama yapıldı.

AÖF DİPLOMALARI SORGULAMA SAYFASI

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) diplomaları https://www.anadolu.edu.tr/diploma-dogrula adresinden sorgulanıyor. Adayın Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve diploma numarası ile diplomalarını doğrulayabileceği kaydedildi.

DİPLOMALAR NE ZAMAN VERİLECEK?

2019-2020 AÖF diplomalarıyla alakalı Anadolu Üniversitesi'nden henüz bir açıklama yapılmazken, geçmiş senelerle alakalı mezuniyet sürecine dair detayları paylaşan üniversite şu ifadeleri paylaşmıştı;

Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları internet üzerinden açıklanmasının ardından 20 gün içerisinde hazırlanarak mezunlara verilmek suretiyle bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderiliyor. Fakat staj yükümlülüğü olan adayların stajlarını bitirdiklerini belgeledikten ya da laboratuvar uygulama dersi olan öğrencilerin laboratuvar uygulama dersini bitirmesinin ardından diplomalarını alabileceği aktarıldı.

DİPLOMA İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN

Mezunların bağlı olduğu AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik/tanıtım kartlarıyla şahsi olarak ya da yasal vekilleri aracılığıyla başvuruda bulunarak imza karşılığında diplomalarını alabileceği anımsatıldı. Bunların hâricinde hiç kimseye diploma verilmeyeceğinin altı çizildi. Diplomaların adayların adresine ya da istediği resmî kurumlara posta ya da kargo ile gönderilmeyeceği dikkati çekilirken, AÖF büroları arasında diploma gönderme işleminin de yapılamayacağı vurgulandı.

Mezunlara diploma dışında öğrenim belgesi, geçici mezuniyet belgesi, yazı gibi mezuniyeti paylaşılan belge verilmiyor.

Fakülteye öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmeyeceği anımsatılırken, mezunların diplomasını teslim almadan evvel üzerindeki bilgilerin doğruluğunu kontrol etmesi de istendi.

Mezuniyet tarihinin ardından kimlik bilgilerinde mahkeme kararı ile değişiklik olması durumunda (evlenme ve boşanma dışında) yeni kimlik bilgilerine göre diplomaların düzenlendiği belirtildi.

DİPLOMA ÜCRETLERİ NE KADAR?

AÖF’ye öğretim gideri ve öğrenim ücreti/öğrenci katkı payı borcu bulunan adayların diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmiyor. Diplomanın düzenlenmesinin arkasından AÖF bürosundan diplomalar teslim alınmadan diploma üzerindeki kimlik bilgilerinin doğruluğu (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi vb. resmî bir kimlik belgesi ile) kontrol edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN