AÖF kayıt yenileme işlemleri için son günler

AÖF kayıt yenileme işlemleri için son günler

Anadolu Üniversitesi’nde üniversite eğitimini sürdüren yüzbinlerce öğrenci, AÖF kayıt yenileme işlemlerini online olarak gerçekleştiriyor. Kayıt yenileme işlemleri esnasında ders seçimi yapıldıktan sonra anlaşmalı bankalara ödeme yapılıyor.

ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden ödemeleri alan AÖF, bankalara gidilerek veznelerden ödeme alınmayacağını anımsattı. Online olarak yapılacak AÖF kayıt yenileme işlemlerinin ardından öğrencilere, banka dekontunun saklanması önerildi.

 2020 AÖF KAYITLARI NE ZAMAN BİTİYOR?

 Anadolu Üniversitesi (AÜ), açıköğretim, işletme ve iktisat fakülteleri kayıt yenileme işlemlerini uzattığını açıkladı.

Rektörlükten yapılan son dakika açıklamasına göre; açıköğretim, işletme ve iktisat fakülteleri 2020-2021 güz dönemi yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 23 Ekim 2020 Cuma gününe dek sürecek.

Öğrenciler, https://aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini çevrim içi olarak yapabilecek.

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Açıköğretim, İşletme ve İktisat Fakülteleri 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme işlemleri ile Açıköğretim; İşletme ve İktisat Fakültelerine; İkinci Üniversite, ANADOLUYÖS, YKS Ek Yerleştirme, YKS Yeni Kayıt, DGS ve Sağlık Lisans Tamamlama dâhilinde kayıt yaptıracaklar için online başvuru ve kayıt işlemleri 23 Ekim’e kadar uzatıldığı vurgulanırken, AÖF kayıt yenileme işlemlerinin e-Devlet ya da online başvuru ile http://aoskayit.anadolu.edu.tr internet sitesinden yapılacağı vurgulandı.

SINAVLAR NE ZAMAN?

AÖF sınav takviminde paylaşılan verilere göre; 2020-2021 Yılı AÖF Güz Dönemi Ara Sınavı 12-13 Aralık 2020'de, Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 16-17 Ocak 2021’de gerçekleştirilecek.

aoff-1.jpeg

KAYIT ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

AÖF kayıt yenileme için yapılması gereken ödemeleri Ziraat Bankası üzerinden aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle yapabilirsiniz:

Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme

(Ders seçiminizi yapmanızın ardından herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Fakat, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri sebebiyle kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapılamayabilir.)

Mobil bankacılık ile ödeme, ATM’den ödeme (Kartlı/Kartsız) ve internet bankacılığı ile ödeme de yapılabilir.

Kayıt yenilemenin son günü ATM, İnternet ve Mobil Bankacılığından saat 23:59’a dek ödeme yapılabilir. Ziraat Bankası şubeleri içerisinde ödeme alınmaz. Banka havalesi, posta havalesi ve EFT gibi kanallarla yapılan ödemeler kabul edilmez.

Kayıt yenileme ile alakalı ödemelerin gününde yapılmamasından ya da yanlış yapılmasından doğacak olumsuz sonuçlardan üniversitenin sorumlu olmadığı anımsatıldı. Yanlış yapılacak bir ödemenin sorumluluğu öğrenciye aittir.

Banka dekontunu öğrenim zamanında saklanılması önerilirken, dekontun daha sonra Üniversite yetkilileri tarafından istenebileceği kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN