AÖF sınavı ne zaman yapılacak? 2020 AÖF sınavları ertelendi mi?

AÖF sınavı ne zaman yapılacak? 2020 AÖF sınavları ertelendi mi?

Koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında pek çok sınav tarihlerinin ileri bir zamanda yapılacağı yönünde açıklamalar geldi. Peki 2002 AÖF sınavları ertelendi mi? Tüm bilgiler karar.com’da…

Anadolu Üniversitesi bahar dönemi sınavlarının ileri bir tarihe alındığını duyurdu. Sosyal medyada sürekli yayılan AÖF sınavlarının ertelendiği yönünde haberler üzerine açıklama yapıldı. İşte gelişmeler…

YÖK DUYURUYU YALANLADI

YÖK kararı gibi gösterilen ve üniversitelerin bahar yarıyılının bittiğini sınavların yapılmayacağı yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu doğru bilgilerin yok.gov.tr üzerinden doğru ve net bilgilere ulaşılabileceğini duyurdu. Doğru bilgiler için YÖK’e ait olan doğrulanmış sosyal medya hesaplarını takip ederek güvenilir bilgilere ulaşılabileceğini belirtti.

2020 AÖF SINAVLARI ERTELENDİ Mİ?

Bahar dönemi vizeleri ile ilgili herhangi bir değişiklik olmaması durumundan 18 ve 19 Nisan 2020 tarihinde finallerin ise 13 ve 14 Haziran 2020 tarihleri olarak düzenlenecek.

Alttan dersi olan ve yaz okuluna kalan öğrencilerin ise 22 ile 23 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

AÖF’ten henüz koronavirüs tedbirleri kapsamında sınav tarihleri ile ilgili bir değişiklik olup olmayacağına yönelik bir açıklama gelmedi. Öğrenciler merakla sınavlarla ilgili açıklamayı bekliyor. Bu bağlamda Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sınavları belirtilen tarihler de yapılacak gibi görünüyor. Henüz ileri bir tarihe alındığına yönelik bilgi bulunmamaktadır.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DUYURU YAPTI

Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan duyuruya göre Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 28 ile 29 Mart 2020 tarihinde yapılması planlanan vize sınavlarının ertelendiğini duyurdu.

Henüz belirlenmemiş olan yeni vize tarihlerinin netleştikten sonra değişikliğin duyurulacağı belirlendi. Yeni vize tarihlerinin belirlendiği zaman sınav merkezlerinde de değişiklik yapılabilecek. İlerleyen günlerde hangi tarih aralığında sınav merkezi değişikliği yapılacağı ilan edilecek.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

YÖK tarafından gelen açıklamada üniversitelerin tatil sürelerinin uzatıldığı ilan edildi. YÖK’ten gelen açıklamada koronavirüs tedbirleri kapsamında üniversitelerin bu yıl bahar dönemi derslerinin uzaktan eğitim ve dijital ortamlarda yapılacağı duyuruldu. Ancak uygulamalı ve staj gerektiren derslerin telafisinin ise yaz aylarından yapılacağı açıklandı. Olağanüstü süreç bittiğinde normal hayata geçileceğini ve gerekli olmadıkça kampüslerde öğrenci olmaması gerektiğini vurguladı.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN