AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? AÖL sınav tarihi belli oldu

AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? AÖL sınav tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB, Açıköğretim Lisesi (AÖL) için sınav takvimini paylaşmıştı. MEB 3. dönem sınavlarıyla ilgili de açıklama yaptı. Peki AÖL 3. dönem sınavları ne zaman başlayacak? İşte AÖL 3. Dönem sınav tarihleri…

AÖL sınav sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi devam ederken, pandemi nedeniyle 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen sınavın ardından sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı araştırılıyor. Koronavirüse sebebiyle sınavlara geç bir tarihte giren adaylar, ‘AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? AÖL sınav tarihi belli oldu mu?’ sorularının yanıtını arıyor.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi takvimini açıkladı. Bu takvime göre AÖL 2. dönem sınav sonuçları 17 Ağustos 2020 tarihinde açıklanacak.

3. DÖNEM SINAVLARI AÇIKLAMASI

Milli Eğittim Bakanlığı AÖL 3. dönem sınavlarıyla ilgili yaptığı açıklamada; açık öğretime kayıtlı ve 7 Eylül 2020 tarihinden sonra 18 yaşından gün almış 3. sınava katılma şartlarına uygun olan adayların 3. dönem sınavlarının yapılmış olduğunu kabul edeceklerini söyledi. Açıköğretim okullarında örgün öğretim gören eğitim çağını aşmış şahısların pandemi nedeniyle mağduriyetin giderilmesi adına 3. dönem sınavlarının yapılmış kabuk edilerek öğrencilerin dönem kayıt yenilemelerinin otomatik olarak gerçekleştirileceği duyuruldu. Otomatik yapılan kayıttan sonra toplam ders sayısı kadar ders atanacak ve otomatik olarak atanan bu derslerden öğrenciler başarılı sayılacak.

SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Mlli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi sayfası üzerinden adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sistemem giriş yaptıktan sonra , 2. dönem sınav sonuçlarına erişebilecekler.

AÖL 2. DÖNEM SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx

AÖL 2020-2021 KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

2020-2021 AÖL 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri 24 Ağustos-9 Ekim tarihlerinde yapılacak
2020-2021 AÖL 1. Dönem Sınavı Giriş Belgesi 2 Aralık 2020 tarihinde
2020-2021 AÖL 1. Dönem Sonu Sınavı 5 Aralık 2020 tarihinde yapılacak olup sonuç açıklanma tarihi daha sonra açıklanacak

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN