AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte açık lise 2. dönem sınav sonuç tarihi

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte açık lise 2. dönem sınav sonuç tarihi

Açık öğretim lisesi 2. dönem sınavları 29 Mart 2021 günü tamamlandı. AÖL sınav sonuçları için MEB'den bir açıklama yapılmadığını belirtelim. Fakat geçmiş dönemlerdeki örnekler göz önüne alındığında açık lise 2. dönem sınav sonuçlarının sınavdan sonraki 10 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. İşte detaylar...

Liseyi dışarıdan tamamlamak isteyen öğrencilerin katılım sağladığı AÖL 2. dönem sınav sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Test usulüyle yapılan sınavda yanlışlar doğruyu götürmedi ve 100 puan üzerinden değerlendiriliyor.

AÖL 2. DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN 2021?

2020-21 eğitim yılında açık öğretim lisesinin 2. dönem sınavları online olarak gerçekleştirildi. Öğrencilere ders başına 20 soru yöneltildi. Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL sınav sonuç tarihi ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak eski sınavlar göz önüne alındığında, sınavdan sonraki 10 gün içerisinde sonuçların açıklanacağı tahmin ediliyor.

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

On binlerce öğrencinin eğitim gördüğü açık lise 2. dönem sınav sonuçları aol.meb.gov.tr adresinden erişime açılacak. Açık öğretim lisesi sistemine kayıt olan öğrenciler, TC kimlik numaraları ve giriş bilgilerini girerek sınavdan aldıkları notları öğrenebilecek.

AÖL SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Sınavlarda, öğrencinin sınava katıldığı her dersten test usulü 4 seçenekli 20 soru soruldu, her doğru cevabın puan değeri 5 olarak değerlendiriliyor. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemiyor.

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 tam puan üzerinden yapılıyor ve doğru cevaplar dikkate alınıyor. Her soru eşit puan ağırlığına sahip. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılıyor.

AÖL SINAVINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Öğrenciler, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, sınavın tamamlanmasından itibaren, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların AÖK Bilgi Yönetim Sistemi'nden ilan edilmesinden itibaren 5 takvim günü içerisinde; Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerinden herhangi birine kendisine ait TC kimlik numarası ile KDV dahil 30 TL itiraz ücreti yatırarak e-İtiraz Modülü eitiraz.meb.gov.tr üzerinden yapabilecek.

Öğrenciler belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusu yapamayacak. Dilekçe ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak.

İtirazların değerlendirilmesinde e-İtiraz Modülü'ne giriş tarihi dikkate alınacaktır.

Sınav soruları/cevap anahtarlarına yapılan itirazlar, Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itiraz başvuruları Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından sonuçlandırılarak öğrencilere bildirilecek. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan ya da sınava girmeyen öğrencilerin itiraz başvuruları dikkate alınmayacak.

Sorulara/cevap anahtarına ve sınav sonucuna yapılacak itirazlar 10 günlük dava açma süresini durdurmayacak.

AÖL 2. DÖNEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN