App Store’da kaç milyon uygulama var?

App Store’da 
kaç milyon uygulama var?

Apple’ın uygulama mağazası App Store’da kaç milyon uygulama var? Peki Google’ın Play Store’u ne durumda? İşte merak edilen sorulara en son yanıtlar…

iOS işletim sistemine sahip akıllı cihazlar iPhone, iPad ve iPod touch için kullanıcılara sunulan uygulamalar, App Store adlı online mağaza üzerinden edinilebiliyor. Genellikle ücretsiz olarak indirilen uygulamaların hemen hepsi uygulama içi satın alımlar sunarak gelir elde etmeyi hedefliyorlar.

Son yıllarda hızla büyüyen mobil uygulama pazarının en önemli platformlarından App Store’da yer alan uygulama sayısı açıklandı. Yeni bilgilere göre platformladaki uygulama sayısı 1 milyon 500 bini aşmış durumda. Son rakam 16 Temmuz itibarıyla 1 milyon 507 bin 779.

Uygulamaların 1 milyon 10 bin 928’inin iPhone için, 481 bin 970’inin iPad için tasarlandığı kaydedilirken 545 bin uygulamanın ise hem iPad hem de iPhone için tasarlandığı belirtildi.

15-07/19/ekran_resmi_2015-07-18_23_23_44.jpg

Peki App Store’daki son rakamlar, onu en fazla uygulamaya sahip mobil uygulama marketi konumuna taşıyor mu? Bu sorunun yanıtı hayır. Çünkü Google’ın Play Store’u 16 Temmuz itibarıyla 1 milyon 609 bin 64 uygulamaya ev sahipliği yapıyor.

Google ile Apple arasındaki uygulama savaşları uzun yıllardır devam ediyor ve daha çok uzun süre daha bu amansız yarışın sürmesi bekleniyor. Bakalım aradaki 100 binin biraz üzerindeki fark kapanacak mı ve Apple Store, günün birinden en çok uygulamaya ev sahipliği yapabilecek mi?

Verileri takip etmeye devam edeceğiz...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN