Apple kullanıcıları bu açık yüzünden tehdit altında!

Apple kullanıcıları bu açık yüzünden tehdit altında!

Mac OS X işletim sistemini kullanan bilgisayarlarda tespit edilen yeni bir açık, hacker'lara en kritik verilere iz bırakmaksızın erişim olanağı tanıyor.

Mac bilgisayarlarda keşfedilen yeni güvenlik açığı, Apple marka bilgisayar kullanıcılarını tehdit altında bırakıyor. Portekizli güvenlik uzmanı Pedro Vilaça tarafından keşfedilen ve "Dark Jedi" adı verilen güvenlik açığı, Mac bilgisayarların uyku durumundan çıktığında BIOS’un savunmasız kalmasına neden oluyor.

Bir yıldan eski olan tüm Mac bilgisayarları etkilediği belirtilen bu önemli açık, uyku modundan çıkarılan MacBook ve iMac’lere erişim sağlayan hacker’ların en kritik bölgelere ulaşabilmelerini sağlıyor. Açıklamaya göre bilgisayara fiziksel olarak erişim gerekmesi ve kullanılacak yöntemin ileri düzey tekniklere ihtiyaç duyması nedeniyle günlük kullanıcıların herhangi bir saldırıya uğraması düşük bir ihtimal. Ancak özellikle bilgisayarında kritik veriler saklayan üst düzey şirket çalışanlarının bu açığa karşı çok dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü bu yöntemle sızılan bilgisayarlarda saldırı sonrası hiçbir iz kalmıyor.

Dark Jedi açığı ilgili Apple’a bilgi verdiğini belirten güvenlik uzmanları, Mac bilgisayarlardaki bu zafiyetin en yakın zamanda çözülmesi gerektiğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN