Apple'ın yeni lansman tarihi açıklandı

Apple'ın yeni lansman tarihi açıklandı

Dünyanın önde gelen teknoloji devi Apple, yeni lansman tarihini sanal asistan olan Siri tarafından 20 Nisan olarak açıkladı.

Teknoloji ve akıllı telefon sektörünün en fazla akıllı telefon üretimini göğüsleyen teknoloji devi şirket Apple, sanal asistanı Siri yoluyla yeni lansman tarihini duyurdu. 20 Nisan olarak açıklanan lansmanda, iPad'ın yeni Pro modellerinin tanıtılması bekleniyor. Etkinlik şirketin web sitesi üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Apple, iOS yazılımının en son sürümünü yıllık geliştirici konferansında yayınlamadan önce genellikle Mart ayında yeni donanımı piyasaya sürüyor. Ancak bu yıl şirket henüz herhangi bir ürün lansman etkinliğine ev sahipliği yapmadı.

appp.jpg

Teknoloji haberleri web siteleri, şirketin yeni iPad Pro modellerini ve uzun zamandır beklenen AirTags adlı cihaz izleyicisini yaklaşan etkinlikte tanıtabileceğini tahmin ediyor.

Dikkat çekici lansmanlarıyla bilinen Apple, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sanal etkinliklere yöneldi.

APPSTORE'DA KULLANICILAR 21,4 MİLYAR DOLAR HARCADI

Uluslararası veri şirketi IDC'nin verilerine göre, geçen yılın son çeyreğinde 90,1 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren Apple, dünyanın en fazla satışa sahip akıllı telefon üreticisi sıralamasında Samsung'u geçti. Apple, son çeyrekte satışlarını yüzde 22 artırırken, pazar payı da yüzde 23,4 oldu. Apple, söz konusu dönemde iPhone 12'yi pazara sürmüştü.

APPSTORE'DA 1,82 MİLYON UYGULAMAYA SAHİP

Şirketin servisleri de gelir kalemleri arasında önemli yer tutuyor. Apple'ın uygulama mağazası App Store'da, geçen yılın verilerine göre, 1,82 milyon kullanılabilir uygulama yer alıyor. Rakibi olan Google Play'de ise 2,7 milyon uygulama bulunuyor. Google Play uygulama sayısında önde olsa da 2020'nin son çeyreğinde Google Play'de 10,4 milyar dolar harcama gerçekleştirilirken, App Store'da mobil uygulamalara yapılan harcamalar 21,4 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN