Apple'ın yeni iMac'ı katlanabilir cam olacak

Apple'ın yeni iMac'ı katlanabilir cam olacak

Apple'ın tamamen camdan yapılmış Mac tasarımı ortaya çıktı. ABD Patent ve Marka Ofisi'ne yapılan başvuruda, bilgisayarın tamamen katlanabildiği belirtiliyor.

ABD'nin teknoloji devi Apple'ın camdan yapılmış yeni bilgisayar planları kamuoyuna sızdı. Mevcut iMac gibi, bu bilgisayar da hem ekrana hem de donanıma sahip tek bir büyük levhadan oluşuyor.

YENİ iMAC KATLANABİLECEK

Ama bu bilgisayar, şimdiye kadarki Apple bilgisayarlarından farklı olarak, kullanım ihtiyacı doğana kadar görünmez kalmasına olanak tanıyan bir cam levhadan oluşuyor. Dahası, patente göre ekran kıvrılabiliyor veya tamamen katlanıp kaldırılabiliyor.

PATENTİNİ ALDILAR

Tasarımda bazı parçaların hala saklı kaldığı görülüyor, arka tarafta yer alan ayrı bir ayak muhtemelen bilgisayarın şeffaflaştırılamayan parçalarını taşıyacak.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Yeni tasarımlar ABD Patent ve Marka Ofisi'ne yapılan başvuruda ortaya çıktı.

20-01/28/271831-946285713.jpg

Bu tür patent başvuruları ürünün kesinlikle üretileceğine veya patentte görülene benzer bir şekilde yapılacağına işaret etmiyor. Ama patent başvurusu, göründüğü kadarıyla tamamen yeni tür bilgisayarlar değerlendirdiği anlaşılan Apple'ın tasarım sürecine derinlemesine bakış sağlıyor.

BİLGİSAYAR TAŞINABİLİR OLACAK

Görüntülerin çoğunda bilgisayarın altında yer alan bir klavye bulunsa da, bir diğer görüntü ekranda kaydırılan bir MacBook yer alıyor, bu da ürünün laptop yuvası veya Apple'ın taşınabilir bilgisayarlarından biri için ek olarak kullanılabileceğini gösteriyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN