Araştırmalar ortaya koydu... O ilaç obezite tedavisinde etkili

Araştırmalar ortaya koydu... O ilaç obezite tedavisinde etkili

16 ülkede yaklaşık 2 bin kişiyle 68 haftada yapılan bir araştırma, Semaglutide aslı ilacın obezite tedavisinde etkili olduğunu ortaya koydu. İlaç, vücut ağırlığını yüzde 20'ye kadar azaltabiliyor.

İngiltere, obezite tedavisinde yeni bir kapı açtı. Çok sayıda üniversitenin katılımıyla 16 ülkede yaklaşık 2 bin kişiyle 68 haftada görüşmeler gerçekleştirilerek görüşmeler yapıldı. Araştırma, Semaglutide adlı ilacın, obezitenin tedavisinde etkili olduğunu gösterdi.

Vücudun beynin iştah düzenleyicisi sistemini ele geçirmesini sağlayan ilaç, açlık hissi ve buna bağlı olarak da kalori alımını azaltıyor.

"BU OYUNUN KURALLARINI DEĞİŞTİRİR"

Araştırmanın yazarlarından Londra Üniversitesi Akademisi Obezite Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Rachel Batterham, konuya ilişkin, "2,4 mg Semaglutide alan kişilerin dörtte üçü, vücut ağırlıklarının yüzde 10'undan fazlasını, üçte biri de yüzde 20'den fazlasını kaybetti. Başka hiçbir ilaç bu kadar kilo verdirmeyi başaramadı. Bu gerçekten de oyunun kurallarını değiştirici" dedi.

ORTALAMA 15,3 KİLO VERDİLER

Araştırmada katılımcılar, ortalama 15,3 kilo verdi. Kilo vermeyle beraber bel çevresindeki yağlar, kandaki yağlar, kan şekeri ve kan basıncı gibi kalp hastalığı ve diyabet için risk oluşturan faktörlerde de azalma görüldü. Ayrıca gönüllülerin yaşam kalitelerinde iyileşmeler kaydedildi.

"İLAÇ YEME YAKLAŞIMIMI DEĞİŞTİRDİ"

İngiltere'nin Kent bölgesinden çalışmaya katılan Jan adlı bir kişi, deneme sırasında 28 kilo verdi.

Bunun, vücut ağırlığının beşte birinden fazla olduğunu söyleyen Jan, "İlaç hayatımı ve yeme konusundaki yaklaşımımı tamamen değiştirdi. Önceden diyet zor geliyordu, ama ilaçla durum değişti, çünkü daha az açlık hissediyordum" dedi.

Ancak çalışmadan sonra iştahını geri kazanan Jan, yeniden kilo almaya başladı.

Jan, "Denemeler sırasında çaba harcamadan kilo verdim. Ama şimdi yeme konusunda kendimle sürekli bir mücadele halindeyim" diye konuştu.

SEMAGLUTİDE İLACI NEDİR?

Semaglutide, yetişkinlerde kan şekeri kontrolünü iyileştirmek için diyet ve egzersizle birlikte kullanılan önceden doldurulmuş, tek kullanımlık, tek hastada kullanılan bir diyabet ilacıdır. 

Danimarkalı bir şirket olan Novo Nordisk tarafından tip 2 diyabet tedavisi için geliştirilen bir ilaçtır.

İlacın mide bulantısı, ishal, kusma ve kabızlık gibi yan etkileri var. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN