Arda Turan'ın cinsel taciz davası yeniden görülüyor

Arda Turan'ın cinsel taciz davası yeniden görülüyor

Arda Turan'ın, şarkıcı Berkay Şahin'in eşi Özlem Ada Şahin'e yönelik taciz iddiasıyla yargılandığı davada beraatine yönelik hüküm, istinaf mahkemesince bozuldu ve yargılama süreci yeniden başladı.

İstanbul Bölge Adliyesi 25. Ceza Dairesinin, Arda Turan hakkında "cinsel taciz" suçundan verilen beraate yönelik bozma kararı verilmesinin ardından İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesinde yeniden yargılamanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya sanık Arda Turan ve müdahil Özlem Ada Şahin katılmadı, tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada, istinaf mahkemesinin bozma ilamı okundu. Sanık Arda Turan'ın mahkemeye, sakatlığı nedeniyle tedavi gördüğüne yönelik adli tıp raporunun ekli olduğu mazeret dilekçesi gönderdiği tutanağa geçirildi.

TANIK BURAK YILMAZ LİG BİTİMİNDE HAZIR OLUCAK

Beyanda bulunan Arda Turan'ın avukatı Şeref Dede, istinaf mahkemesinin bozma ilamına katılmadığını belirterek, "Ayrıntılı beyanlarımızı daha sonra sunacağız. Tanık Burak Yılmaz bilindiği gibi Fransa’da bulunuyor. Ligler bittiğinde kendisini hazır etmeye çalışacağız veya adresini bildireceğiz." dedi.

ARDA TURAN HAKKINDA ZORLA GETİRME TALEBİ

Müdahil Özlem Ada Şahin'in avukatı Ahmet Can Dokur ise, bozma ilamına katıldıklarını anlatarak, müvekkili ile tanık Onur Ürkmez'i bir sonraki celse hazır edeceklerini söyledi. Şikayetlerinin devam ettiğini de aktaran avukat Dokur, sanık Arda Turan hakkında zorla getirme kararı verilmesini talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, önceki kararının istinaf mahkemesi tarafından bozulması ve istinaf kararlarına karşı yasada direnme öngörülmediğine dikkati çekerek, bozma ilamında sanık ve müdahil yönünden ayrıca beyanlarının alınması yönünde herhangi bir husus bulunmadığı gerekçesiyle, "sanık ve müdahilin duruşmada hazır olmaları" yönündeki ara karardan dönülmesine hükmetti.

Tanıkların hazırlanması için taraflara süre veren mahkeme, duruşmayı 16 Haziran 2021'e erteledi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN