Arnavutköy'de depremden zarar gören 15 bina ve 1 okul mühürlendi

Arnavutköy'de depremden zarar gören 15 bina ve 1 okul mühürlendi

İstanbul'da gerçekleşen 5.8'lik depremin ardından Arnavutköy'de hasar gören 15 bina ve 1 okul mühürlendi.

İstanbul'da Silivri açıklarında  meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmalarını tamamlayan Arnavutköy Belediyesi ekipleri, hasarlı 15 bina ve 1 okulu mühürledi. Mühürlenen binaların akıbeti ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapacağı kapsamlı incelemenin ardından belli olacak. Hasar tespit çalışmalarının ardından bir açıklama yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, deprem sonrası 95 bina için şikayet aldıklarını söyledi ve yapılan incelemelerin ardından 15 bina ve 1 okulun mühürlendiğini belirtti. 

ŞEHİT ER TUNCAY TÜRKEN ORTAOKULU İLE İLGİLİ SON KARAR MİLLİ EĞİTİMDE

Şehit Er Tuncay Türken Ortaokulu'nda da incelemeler yapıldığını söyleyen Baltacı; "Bunların içerisinde bir tane de okulumuz vardı. Ancak bugün bu okul ile ilgili yapılan incelemede eğitim-öğretimi, binanın sağlığını etkileyici herhangi bir hasar tespiti olarak değerlendirilmedi. Bu okulda eğitime devam edilecek gibi gözüküyor ama bununla ilgili son kararı Milli Eğitim verecektir. Muhtemelen bu okulumuzla ilgili bugün ya da yarın kesin karar verilecektir" dedi.

BİNALARIN AKIBETİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NDA

Yapılan incelemeler sonucu ilçe genelinde hasarlı 15 bina ile ilgili de son kararın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verileceğini söyleyen Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı: "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yapılacak incelemelerin ardından bu 15 binanın akıbetiyle ilgili karar alındığı zaman da bunu mülk sahipleri ile paylaşacağız. Mühürleyerek boşalttığımız evlerden bizden talepte bulunanlarla ilgili ön adım attık. Bunların çoğu kiracı vatandaşlarımızdı zaten. İki gün aciliyetten dolayı bu vatandaşlarımızı bölgemizdeki otellerde konaklama ihtiyaçlarını karşıladık. Ama mutlaka devletimizin bununla ilgili alacağı kararlar vardır. Onlara destek olmaya da gayret edeceğiz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN