Arnavutluk’taki karantina muhalifleri kızdırdı: İktidar seçim hilesi yapıyor

Arnavutluk’taki karantina muhalifleri kızdırdı: İktidar seçim hilesi yapıyor

Bu pazar parlamento seçimlerine gidecek olan Arnavutluk’ta, seçim öncesi ülke dışından gelen vatandaşlar için 14 günlük karantina kararı alındı. Parlamentoda koltuk kazanabilmek için yurt dışındaki Arnavutluk vatandaşlarının oylarına güvenen muhalif bir parti mensubu, bu kararın sosyalist iktidar tarafından yapılan bir seçim hilesi olduğunu iddia etti.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Arnavutluk Sağlık Bakanı Yardımcısı Mira Rakacolli, karantina önleminin gerekliliğini savunarak, “Makedonya ve Yunanistan’da vaka sayısı ve kaybedilen can sayısı artmıştı. Yarından itibaren Yunanistan ve Kuzey Makedonya’dan gelen herkes iki haftalığına karantinaya alınması gerekiyor” dedi. 

SEÇİME GÜNLER KALA KARANTİNA KARARI 

Balkan Insight’ta yer alan habere göre, Arnavutluk, vaka ve ölü sayısının artmasına karşın, son birkaç aydır Kovid-19 salgınına karşı gevşek bir politika sürdürüyordu. Virüsün İngiltere varyantıyla ilgili endişeler nedeniyle ülkeye uçuşların durdurulması dışında genellikle sınırlar açık kalmıştı. 

Seçime bir hafta kala Arnavutluk hükümetinin aldığı 14 günlük karantina kararı, bazı muhalif kesimler tarafından şüpheyle karşılandı. İddiaya göre, karantinaya alınan Kuzey Makedonya ve Yunanistan’dan gelen vatandaşlar, Pazar günü gerçekleşmesi beklenen seçimlerde oy kullanamayacak. 

‘KARANTİNA KARARI SEÇİMLERE YÖNELİK BİR SABOTAJ PLANIDIR’ 

Yunanistan sınırındaki etnik bir Yunan azınlığın bulunduğu güney Cirokastra bölgesinde yeniden seçilmek isteyen muhalif aday Vangjel Tavo, karantina kararının Arnavutluk dışındaki vatandaşların oy kullanmasını engellemek için iktidardaki Sosyalistler tarafından hazırlanan bir “sabotaj planı” olduğunu ileri sürdü. 

Hükümete karantina kararının neden seçimden sonraki gün uygulamadığını soran Tavo, “Şimdiye kadar insanların sağlığı hakkında pek fazla endişelenmediler, ancak Yunanistan’dan gelen göçmenlerin bu yozlaşmış hükümete karşı oy kullanmasını engellemek konusunda çok endişeli görünüyorlar” dedi. 

Sosyalist Bütünleşme Hareketi Partisi’ne mensup Tavo, “Yazıklar olsun, göçmenleri oy kullanma haklarından mahrum etmeyi hedefliyorlar” dedi. 

1997’den bu yana Arnavutluk’un güneyindeki Yunanlıların çoğunlukta olduğu bölgelerde milletvekili olarak görev yapan Vangjel Tavo, altıncı kez seçilmenin peşinde. O bölgelerdeki Yunan azınlığın birçoğu Yunanistan’da ikamet ediyor, ancak yüzlercesi yerel ve parlamento seçimlerinde oy kullanmak için geri dönüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN