Bakanlar Turhan ve Pakdemirli sular altında kalacak Yusufeli’nde incelemelerde bulundu

Bakanlar Turhan ve Pakdemirli sular altında kalacak Yusufeli’nde incelemelerde bulundu

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Artvin’de baraj ve hidroelektrik santral (HES) projesi nedeniyle sular altında kalacak Yusufeli ilçesi ve ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulundu

Helikopterle havadan hem yeni ilçe yerleşim yeri hem de baraj inşaatında incelemelerde bulunan Bakanlar Cahit Turhan ve Bekir Pakdemirli, helikopterle ilçe merkezine inerek Artvin Valisi Ömer Doğanay, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve Yusufeli Barajı yüklenici firması sahibi iş adamı Nihat Özdemir ile görüştü. Tamamlandığında 270 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise 3. en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı nedeniyle ilçe merkezi ile 4 köy sular altında kalacak. İlçe merkezi yöredeki Yansıtıcılar mevkiinde kurulacak yeni yerleşim yerine taşınacak. Büyük bir bölümü tamamlanan Yusufeli Barajı ve HES projesinin 2019 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

ARTVİN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN