Aşeren çok alabilen yok! Altını sollayınca sadece fotoğrafını çektiler

Aşeren çok alabilen yok! Altını sollayınca sadece fotoğrafını çektiler

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan yeşil erik, sezona altın fiyatlarıyla yarışır bir şekilde giriş yaptı. Mersin’de gerçekleşen yılın ilk hasadında eriğin kilosu 750 liradan satışa çıktı. Anne adaylarının da sıklıkla aşerdiği eriği alamayan vatandaşlar ise sadece fotoğraf çekebildi.

Mersin’den özel araçla 500 kilometre uzaklıktaki Antalya’ya getirilen yılın ilk hasadı yeşil erikler, çeyrek altından fazla olan fiyatıyla vatandaşı şaşırttı. Dudak uçuklatan fiyatı sebebiyle görenlerin sadece video ve fotoğrafını çekebildiği erikler, rafları süslemeye başladı.  

Henüz Antalya’da hasat edilmeyen erikler, anne adaylarının aşermesi sebebiyle Mersin’den Antalya’ya doğru yolculuğuna başladı. Kışın bazı manavlar ve zincir marketlerde bulunan yeşil erik, tüccarlar tarafından küçük paketlerde satışa çıktı. Antalya Toptancı Hali'ndeki komisyoncu ve ihracatçı Fatih Yılmaz, özel aracıyla gittiği Mersin'den 11 koli halinde 15 kilo yeşil erik alarak Antalya'ya getirdi.

ceyrek-altindan-pahali-erigi-gorenler-yalnizca-fotografini-cekebildi-1355-dhaphoto4.jpg

700 LİRALIK ÇEYREK ALTINI SOLLADI

Vatandaştan büyük ilgi gören erikler, kilosu 750 liradan satışa sunularak 700 liralık çeyrek altını geride bıraktı. Çeyrek altından fazla olan erik fiyatını görünce şaşıran Uğur Oluk, hamile olan eşinin aşermesi durumunda çaresiz alacağını belirterek video ve fotoğrafını çekmekle yetindi. 

ceyrek-altindan-pahali-erigi-gorenler-yalnizca-fotografini-cekebildi-1355-dhaphoto1.jpg

SADECE FOTOĞRAF ÇEKTİLER

Bir defasında hamile olan eşinin aşermesi sebebiyle 150 liraya şeftali alan Erdoğan Alpınar, bu kadar pahalı eriği ilk defa gördüğünü ve fotoğrafını çekmekle yetindiğini belirtti. Eşi aşerdiği takdirde 1 kilo eriğe 750 lira vereceğini söyleyen Alpınar, “Bir şeftaliye 150 lira vermiştim. Erik de alırım aşermesi halinde. Bu kadar pahalı eriği görünce ben de fotoğrafını çektim” dedi. 

ceyrek-altindan-pahali-erigi-gorenler-yalnizca-fotografini-cekebildi-1355-dhaphoto2.jpg

'1 KİLO ERİĞİ KİMSE ALAMIYOR'

Akşam saatlerinde yola çıktığını belirten Fatih Yılmaz, 500 kilometre yol katederek İlk hasat erikleri Antalya’dan Mersin’e getiren firmanın sadece kendileri olduğunu ifade etti. Özellikle anne adaylarını geri çevirmemek adına tane hesabıyla satış taleplerinin de olduğunu belirten Yılmaz, “Aşeren anne adaylarına hizmet kapsamında bunu yapıyoruz. Toplamda bin kilometre yol yaptım. 750 liradan satışa sunduk kilosunu. 1 kilo eriği kimse alamayacağı için 50 liralık paketler yaptık. Çeyrek altın bugün 700 liralarda. Ancak erik çeyrek altını geçti” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN