Asrı gayb nedir? Asrı gayb duası nasıl okunur?

Asrı gayb nedir? Asrı gayb duası nasıl okunur?

Falcıların ve medyumların kapısını çalan çok sayıda vatandaş, 'asrı gayb'ın ne demek olduğunu araştırıyor. Birçok internet kullanıcısı asrı gayb nedir, asrı gayb tılsımlı duası nasıl okunur sorularını merak ediyor. Detaylar haberimizde...

İslam dini terminolojisinde gayb tabiriyle, 'akıl ve duyular yoluyla hakkında bilgi edinilemeyen varlık alanı' kastedilir. İslam inancına göre gayb bilgisi, yani gelecek bilgisi yalnızca Allah'a aittir, Allah'tan başkası geleceği bilemez. Konu inanç alanında çok kolay ve pürüzsüz görünse de günlük hayat öyle değildir.

Birçok vatandaş, "asrı gayb nedir", "asrı gayb tılsımlı dua nasıl okunur?", "asrı gayb tekniği nsıl yapılır" sorularının cevaplarını internette araştırıyor.

İnsan yaratılışının gereği olarak bilinmeyen ve görünmeyene, esrarengiz olana karşı daima ilgi duymuş, onun bu istek ve ilgisi vahiy yoluyla ve peygamberler aracılığıyla belli ve yeterli ölçüde karşılanmış, fakat geride kalan boşluk ve sorular da her dönemde çeşitli çevrelerin istismarına konu olmuştur.

İlk devirlerden itibaren gelecekten haber vererek insanların ilgisini çeken ve bu yolla itibar ve servet kazanan kâhin, büyücü, arrâf, falcı, medyum, ruhçu gibi şahısların hemen her toplumda görülmesi ve bunlar etrafında daima bir grup insanın kümelenmekte oluşu bunun açık örneğidir.

Buna karşın, mümkün olmasa dahi insanlar gaybdan, yani gelecekten haber ve bilgi alabildiklerine inandıkları çeşitli dualar okumaktadır. Bunlardan birisinin de asrı gayb tılsımlı duası olduğuna inanılıyor.

GAYB NE DEMEK?

Arapça'da gayb kelimesi, 'gizli kalmak, gizlenmek, görünmemek, uzaklaşmak, gözden kaybolmak' anlamında ve 'gizlenen, hazırda olmayan bulunmayan şey' manasında isim veya sıfat olarak kullanılır. Râgıb el-İsfahânî gaybı 'duyular çerçevesine girmeyen ve aklın zaruri olarak gerektirmediği şey', İbnü’l-Esîr de 'kalplerde (zihinlerde) mevcut olsun veya olmasın gözlerden gizli kalan her şey' tarzında açıklamışlardır.

ASRI GAYB NEDİR?

Asrı gaybın, yaşadıklarının ve gördüklerinin ele alınıp gelecek hakkında yorum yapılması anlamına geldiği söylenmektedir. Kişinin, arkasından iş çevirenleri görmek amacıyla asrı gayb duası okuduğu ifade edilir.

ASRI GAYB TILSIMLI DUA TEKNİĞİ NASIL YAPILIR?

Herhangi bir dilek için 2 rekat namaz kılarak, ihlas suresi okunur. İçerisinde tılsımlı dualar bulunmaktadır.

ASRI GAYB DUASI NASIL OKUNUR?

* Ricâl-i gayb, ayın 7'sinde, 14'ünde, 22'sinde ve 29'unda doğu tarafına müteveccih olurlar.

* Ayın 6'sında, 27'sinde, 28'inde Eyân tarafına müteveccih olurlar.

* Ayın 3'ünde, 15'inde, 23'ünde ve 30'unda kuyez tarafına müteveccih olurlar.

* Ayın 5'inde, 13'ünde, 20'sinde Bâyed tarafına müteveccih olurlar.

* Ayın 4'ünde, 12'sinde, 19'unda, 27'sinde batı tarafına müteveccih olurlar.

* Ayın 8'inde, 11'inde, 18'inde, 26'sında güney tarafına müteveccih olurlar.

* Ayın 7'sinde, 9'unda, 16'sında, 24'ünde Büknâ tarafına müteveccih olurlar.

* Bir işin tahakkuku istendiğinde arka onlara döndürülüp hatıra şöyle getirilir: "Allah Teâlâ'ya ve sonra size dayandım. Yardımcım sîzsiniz. Allah'a niyaz edin murâdımı hâsıl etsin"

* Her ne murad ve maksûd var ise söylenir. Hak Teâlâ'nın maksûduna nâil kılması umulur.

GELECEKTEN HABER ALINABİLİR Mİ?

İslam'da Allah'tan başka kimsenin geleceği bilmesi mümkün değildir. Bu ilke aynı zamanda, meydana gelecek olayları, kişilerin Allah katındaki veya gelecekteki durumlarını bildiğini iddia ederek gaybdan haber veren kimselere inanılmasını da yasaklamak demektir.

Çünkü gaybı bilme iddiası dinen doğru olmadığı, insanların bilgisizliğinin ve zaaflarının sömürüsü olduğu gibi buna inanılması ve bu kabil kimselerden yardım umulması da İslâm inancına aykırıdır.

Bununla birlikte toplumumuzda, geleceği bildiğini ve gelecekten haber verdiği izlenimini veren hatta bunu açıkça ileri süren şahısların, dini konularda yeterince bilgisi bulunmayan kesimleri, sıkıntı ve ihtiyaç içindeki kimseleri acımasızca sömürdüğü de bilinen bir gerçektir.

Günümüzde medyum ve falcıların etrafındaki insanların öğrenim ve sosyal statü seviyesinin toplum ortalamasının bir hayli üzerinde olması, olayın modern bilim eksikliğinden değil gerçek dini bilgi ve şuur eksikliğinden kaynaklandığını göstermektedir. Bu tür olumsuz görüntünün Batı ülkelerinde de bir hayli yaygın olduğu bilinmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN