Astral seyahat nedir, nasıl yapılır? Astral seyahat zararlı mı?

Astral seyahat nedir, nasıl yapılır? Astral seyahat zararlı mı?

Spiritüel konular arasında yer alan 'astral seyahat', ruhun bedenden ayrılarak bir yolculuğa çıkması olarak tarif ediliyor. Astral seyahat yapabilmek için ise uygun ortamı oluşturmak önemlidir. İşte, astral seyahat hakkında bilgiler...

'Astral seyahat' ya da diğer adı ile 'astral projeksiyonu' herkes yapabilmekle birlikte zararları dokunabileceği gerekçesiyle hiper tansiyon, sinir ve kalp hastalarının uzak durması tavsiye edilir. Astral seyahat sonrası geri dönüş ise oldukça kolaydır.

ASTRAL SEYAHAT NEDİR?

Astral seyahat, ruh ile bedenin bir süreliğine başka boyutlarda olmasına verilen isimdir. Kısaca ruhsal bir seyahat olarak tanımlanan bu durum bedenle veya fiziki bir ortamda yapılan seyahatle karıştırılmamalıdır.

Kişilerin ruhlarının bedenden ayrılarak dolaşması olarak tarif edilen astral seyahatlerde kimi zaman kişiler kendi bedenlerinin etrafından dolaştıklarını söyledikleri gibi kimileri ülkeler arası bir yolculuk yaptığını da iddia etmektedir.

astral-seyahat-nedir.jpg

ASTRAL SEYAHAT NASIL YAPILIR?

Sabahın erken saatlerinde yapın

Astral seyahat için en uygun zaman kişinin kendini henüz uykulu hissettiği zamanlardır. Bunun için sabahın erken saatleri tercih edilmelidir. Kimi uygulayıcılar, şafak söktüğü saatlerde rahatlamanın ve farkındalığı ulaşmanın daha kolay olduğu konusunda hemfikirler. Bununla birlikte, astral seyahat için uygulanması zor ve kısıtlayıcı kurallar bulunmamaktadır ve günün her saatinde yapılabilir.

Uygun atmosferi oluşturun

Astral seyahat yapabilmek için en önemli şey rahatlayabilmektir. Bu nedenle kendinizi tamamen rahat hissedeceğiniz bir ortamda bulunmalısınız. Bunun için yatak veya bir kanepe tercih edebilirsiniz. Unutmayın önemli olan rahat etmeniz.

Yalnız olmayı tercih edin

Astral seyahat esnasında yalnız olmak odada başka birilerinin varlığına göre daha uygundur. Eğer odanızı bir başkası ile paylaşıyorsanız yatak odasını değil bir başka odayı tercih edin ve odaya kimse girmemesi için kapıyı kilitli tutmayı deneyin.

Perdeleri kapatın

Dışarıdan gelen ışık ile veya gölgeler ile dikkatinizin dağılmaması için perdeleri kapatın.

Uzanın ve rahatlayın

Bulunduğunuz yerde arkaya doğru uzanın. Gözlerinizi kapatarak zihninizi meşgul eden düşüncelerden uzaklaşın. Konsantre olun. Burada öneli olan hem bedensel hem de zihinsel olarak rahatlamaktır.

Gevşeyin

Uzandığınız yerde kaslarınızı esnetin ve sonrasında gevşeyin. Gevşeme işlemine ayak parmaklarından başlayarak tüm kaslarınızda uygulayın ve geçtiğiniz her kasın tamamen gevşediğinden emin olun.

Derin nefesler alın

Aldığınız her nefesin derin olmasına ve sonunda nefesin tamamen verildiğine emin olun. Gevşeme işlemine devam edin, göğsünüzün ve omuzlarınızın tamamen gevşediğine emin olun ve kendinizi rahatlamaya bırakın.

Zihninizi nefesinize odaklayın. Dış dünya ile olan ilişkinizi bitirin ve tek düşünceniz yapacağınız astral seyahat olmalı.

astral-seyahat-nedirrr.jpg

Hipnotik bir hale ulaşın

Bu hipnotik hale normalde hipnogogik durum adı verilir. Vücudunuz ve zihniniz uyumaya başlamalı ancak bilincinizi asla tamamen kaybetmeyin. Uyur ve uyanıklık arasında olmak yani hipnotik bir halde olmak astral seyahat için en gerekli olan durumlardan biridir. Bunu yapabilmek için;

* Gözlerinizi kapatın, aklınızın ayak, el ya da tek bir parmak olmak üzere vücudunuzun herhangi bir bölgesinde dolaşmasına izin verin.

* Gözleriniz tamamen kapalı olduğu halde bu seçtiğiniz vücut bölümünüzün gözünüzün önünde kusursuz bir şekilde canlanmasını sağlayın. Aklınızda başka hiçbir düşünce kalmayana dek odaklanmaya devam edin.

* Zihninizde vücudunuzu esnettiğinizi düşünün ancak bunu bedensel olarak yapmayın. Parmaklarınızın kıvrılıp kıvrılmadığına bakın ve bunu görene kadar odaklanmaya devam edin.

* Sonrasında ise zihninizi sadece bir vücut bölgesindeki odaklanmadan çıkarın ve odağınızı genişletin. Başınızı, kollarınızı ve ayaklarınızı zihninizi kullanarak hareket ettirin ve yine unutmayın bunu gerçek bedeninizle yapmayacaksınız sadece zihninizde olacak bu hareketler.

* Vücudunuzun bir titreşim durumuna girmesine izin verin. Pek çok kişi ruh ile beden ayrıldığı sırada farklı frekans dalgalanmaları yaşadıklarını rapor etmektedir. Yaşadığınız titreşimden korkmayın bu doğaldır ve eğer korku durumuna düşerseniz astral seyahatiniz anında son bulabilir.

* Ruhunuzun bedenden ayrılabilmesi için sadece zihninizi kullanın. Ruhsal olarak ayağa kalkabilmek vücudunuzu zihninizde oynatın, etrafınıza bakının, yataktan kalkın, odanın içinde yürüyün ve geri dönüp yataktaki bedeninize bakın.

* Odanın her köşesinde vücudunuza baktığınızı görebiliyorsanız ve gerçekten bedenden ayrılmış hissediyorsanız başarılı bir OBE yaşıyorsunuz demektir.

* Ruhun bedene geri dönmesi için çok fazla bir şey yapmanız gerekmez. Çünkü ruh bedene gümüş kordon adı verilen görünmez bir bağ ile bağlıdır. Seyahatinizi sonlandırmak istediğinizde tekrar odanıza ve bedeninize geri döndüğünüzü düşünün ve vücuda girmesine izin verin.

* Vücudunuzu, parmaklarınızı ve bedeninizi fiziksel olarak hareket ettirin ve tam bir bilinç haline gelin.

ASTRAL SEYAHAT ZARARLI MI?

Hakkında çeşitli iddialar bulunan ve spritüel konular arasında yer alan astral seyahat için zararlı olup olmadığı hakkında kesin olarak kanıtlanmış bir veri bulunmamaktadır. Fakat bu konu ile uğraşan kişiler, sinir hastalığı, kalp hastalığı ve yüksek tansiyon hastalığı taşıyan kişilerin astral seyahatten uzak durmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN