'Atatürkçülere soruyorum! Bu mizansenle ne anlatmaya çalışılıyor?'

'Atatürkçülere soruyorum! Bu mizansenle ne anlatmaya çalışılıyor?'

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medyayı ayağa kaldıran 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programında bir grup öğrencinin Atatürk posterinin önünde diz çöktürüldüğü görüntülerle inceleme başlattı. Videoya Saadet Partisi milletvekili Cihangir İslam da tepki gösterenler arasındaydı. İslam, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Atatürkçülere soruyorum! Bu mizansenle ne anlatmaya çalışılıyor? Atatürk’ü bir yandan “aklın ve bilimin öncüsü” şeklinde anlatıyor ama çocukları insan karşısında eğilmeye yönlendiriyorsunuz' dedi.

Sosyal medyada dolaşan bir video Twitter’da tartışma yarattı.

Video ismi bilinmeyen bir okuldaki 10 Kasım anmasında kaydedilmiş. Atatürk fotoğrafı önünde eğilen çocukların görüntülerini “tapınma” olarak yorumlayan Twitter kullanıcıları videoya tepki gösterdi.

Saadet Partisi milletvekili Cihangir İslam da videoya tepki gösterenler arasındaydı.

İslam, “Atatürkçülere soruyorum! Bu mizansenle ne anlatmaya çalışılıyor? Atatürk’ü bir yandan “aklın ve bilimin öncüsü” şeklinde anlatıyor ama çocukları insan karşısında eğilmeye yönlendiriyorsunuz.

Putlaştırmalara putlaştırmalarla karşı koyulamaz. Akla ve vicdana ihtiyacımız var” diye yazdı.

19-11/13/video.jpg

Başka okullarda da aynı mizansenin yapıldığına yönelik sosyal medyada paylaşımlar yapıldı.

 19-11/13/1-1573669597.jpg

19-11/13/2-1573669603.jpg

19-11/13/3.jpg

MEB’DEN SORUŞTURMA

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “10 Kasım Atatürk’ü anma programını anlamından uzaklaştırarak, pedagojik açıdan kabul edilemez bir algıya sebebiyet veren söz konusu etkinlikle ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır” denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN