Göksel Kaya kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? Atatürk'e benzeyen adamın hayatı

Göksel Kaya kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? Atatürk'e benzeyen adamın hayatı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliğiyle tanınan Göksel Kaya, milli bayramların yanı sıra çeşitli organizasyonlarda Atatürk rolüyle sahne alıyor. Özel güvenlik şirketi sahibi olan ünlü ismin, Büyük Önder'i canlandırması bazı kesimler tarafından eleştiriyle karşılanırken kimileri tarafından sempatiyle karşılanıyor. İşte, Göksel Kaya biyografisi...

İş hayatını sürdürürken Mustafa Kemal Atatürk'e benzetilmesi sonrasında oyunculuk eğitimi alan Göksel Kaya, çeşitli dizi ve film projelerinde Atatürk'ü oynadı. Milli bayramlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinde Atatürk rolüyle sahne alan Göksel Kaya, 2015 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile fotoğraf çektirmek istemiş fakat Bahçeli tarafından reddedilmişti.

GÖKSEL KAYA'NIN HASTALIĞI NE, SAĞLIK DURUMU NASIL?

Göksel Kaya, 2019 yılında akciğer kanserine yakalandı. 2 yıl süren tedavisi sırasında zararlı tümörün beynine sıçradığı tespit edildi. Bu sırada eşi Handan Sarıhan tarafından bakılmak istenmeyen Göksel Kaya, Ankara'da kaldıkları evde eşi tarafından şiddet gördüğünü belirterek şikayetçi oldu. 2017 yılında evlendiği eşiyle daha önce iyi anlaştıklarını belirten ünlü oyuncu, hastalığından sonra aralarında geçimsizlik başladığını söyledi.

ATATÜRK'E BENZEYEN GÖKSEL KAYA'NIN SON HALİ

124743231-oyuncu-goksel-kaya-esim-geber-dedi-yumruk-ve-tekme-atti-1.jpg

GÖKSEL KAYA'NIN HAYAT HİKAYESİ

1964 yılında Ardahan'da dünyaya geldi.

Göksel Kaya, bir gün metroda bir adamın kendisine çok dikkatli baktığını fark etti ve "Hayırdır?" diye sordu. Adam ise Kaya'ya "Aşığım sana! Yanlış anlama, Gazi Mustafa Kemal'e aşığım" dedi ve Göksel Kaya'yı ofisine davet etti. Göksel Kaya ardından, dizi ve film teklifleri almaya başladı. Böylece "Atatürk'e benzeyen adam" olarak tanındı.

2006 yılında 'Karanlıkta Makyaj', 2012 yılında 'Çanakkale Çocukları', 2014 yılında 'Yenilmeyi Düşünmedi' sinema filmlerinde 'Mustafa Kemal Atatürk'ü oynadı.

Göksel Kaya'nın mesleği, İstanbul'da özel bir güvenlik şirketinin sahibi olarak biliniyor.

0x0-goksel-kaya-kimdir-kac-yasinda-ne-is-yapiyor-ataturke-benzeyen-adam-goksel-kaya-esi-kimdir-1640773665773.jpg

'PALYAÇO' SÖZÜNE 'ATATÜRK'E HAKARET'TEN DAVA

Milli bayramlarda Mustafa Kemal Atatürk rolüyle çeşitli gösterilere iştirak eden Göksel Kaya'yı eleştiren bir vatandaş hakkında kamu davası açıldı.

Mahkemeye verilen D.M. isimli şahıs, sosyal medya üzerinden, 25 Kasım 2019 tarihinde Göksel Kaya'nın Atatürk kimliği ile bir okulu ziyaret etmesini "Bu ülkede Milli Eğitim Bakanlığı ne iş yapar? Bu palyaço hangi sıfatla okullara gidip çocukların beynine kendini kazıyor?" sözleri ile eleştirdi.

D.M.'nin paylaşımının savcılığa şikayet edilmesinin ardından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 5816 sayılı 'Atatürk aleyhine işlenen suçlar' hakkındaki kanuna dayanarak, 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlamasıyla D.M. hakkında iddianame hazırlandı.

ÖZEL YAŞAMI

1964 doğumlu olan Atatürk'e benzeyen adam Göksel Kaya, 2021 yılı itibarıyla 57 yaşındadır.

2017 yılında Handan Sarıhan ile evlendi. İlk evliliğinden iki çocuğu bulunuyor.

Göksel Kaya 1.77 metre boyunda, 84 kilo ve oğlak burcudur.

Sosyal medyada herhangi bir resmi hesabı bulunmuyor.

0920201117178211698.jpg
MHP Lideri Devlet Bahçeli, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen Göksel Kaya'nın talebini kabul etmedi / 2015

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN