Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri başvuruları başladı

Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri başvuruları başladı

Şair ve yazar Attilâ İlhan anısına bu yıl altıncı kez verilecek olan edebiyat ödüllerine başvurular başladı. Katılım için son başvuru tarihi 19 Haziran 2021 olarak belirlendi.

Şair ve yazar Attilâ İlhan anısına, Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları desteğiyle düzenlediği edebiyat ödüllerine başvurular başladı.

Her yıl şiir ve roman dallarında toplam dört kategoride verilen Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri kapsamında 2020 yılında yayımlanmış bir şiir kitabı Attilâ İlhan Şiir Ödülü’nü, bir roman da Attilâ İlhan Roman Ödülü’nü kazanacak. Ayrıca 30 yaş altı erkek ve yaş sınırlaması olmaksızın kadın yazarlara da ilk roman ve ilk şiir kitabı için Vakıf Özel Teşvik Ödülü verilecek.

SEÇİCİ KURUL

Onursal başkanlığını Doğan Hızlan’ın üstlendiği Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’ne roman dalında başvuran eserleri, başkanlığını Mehmet Eroğlu’nun üstlendiği;  Deniz Yüce Başarır, Faruk Şüyün, Seval Şahin ve aile adına Ali Cem İlhan’dan oluşan seçici kurul değerlendirecek.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yarışmaya şiir dalında başvuran eserleri ise başkanlığını Metin Celal’in üstlendiği; A. Ali Ural, Adnan Özer, Tuğrul Tanyol ve aile adına Kerem Alışık’tan oluşan seçici kurul değerlendirecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 19 HAZİRAN

Yarışmaya katılacak şair-yazar ya da yayınevlerinin, hangi kategoriden aday olunduğunu belirten (Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü ya da Vakıf Özel Teşvik Ödülü) imzalı bir yazı ve kısa özgeçmiş ile 10 nüsha kitaplarını, 19 Haziran Cumartesi günü akşamına kadar Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nın Sıraselviler Caddesi, Billurcu sokak No:26 kat 2 Taksim, Beyoğlu – 34433 İstanbul adresine teslim etmeleri gerekiyor.

Ödül kazanan eserler ise seçici kurulların değerlendirmesinin ardından kasım ayı içinde açıklanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN