Avcılar'da 26 yıldır eğik duran bina mühürlendi

Avcılar'da 26 yıldır eğik duran bina mühürlendi

Avcılar'da eğik duran bir bina, belediye ekipleri tarafından tahliye edilerek mühürlendi. Bina sakinleri ise binanın 1993 yılından beri eğik şekilde durduğunu söyledi.

Silivri açıklarında 26 Eylül Perşembe günü meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sırasında İstanbul'daki hasarlı bina tespit çalışmaları sürüyor.

D-100 Karayolu Avcılar Denizköşkler yan yol üzerinde eğik duran Bahar Apartmanı belediye ekipleri tarafından boşaltılarak mühürlendi. Apartmanın 1993 yılında yan tarafına inşa edilen başka bir bina sebebiyle yan yattığı ve o tarihten itibaren eğik durduğu öğrenildi.

19-10/07/havadan-fotograflarla-avcilarda-26-yildir-egik-duran-bina-muhurlendi_8845_dhaphoto2.jpg

Binanın tekrar oturuma açılıp açılmayacağı yapı denetim firmasının raporundan sonra belli olacak.

19-10/07/havadan-fotograflarla-avcilarda-26-yildir-egik-duran-bina-muhurlendi_8845_dhaphoto7.jpg

1993 YILINDA YAN YATMIŞ

Binada esnaf olarak bulunan Tufan Topçu, "Bina 1993 yılında yan binanın hafriyatı alınırken yan yatmış. 1998 yılında depremden önce güçlendirme yapılmış. Depremden sonra tekrar bir güçlendirme olmuş. Binanın şu anki hali çok sağlam denemez. Avcılar'daki bütün eski binalar sıkıntılı. Avcılar'daki E-5 kenarındaki bütün binaların sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. 1999 yılında tekrar güçlendirme gördü aslında çoğu binaya göre sağlam" diye konuştu.

19-10/07/havadan-fotograflarla-avcilarda-26-yildir-egik-duran-bina-muhurlendi_8845_dhaphoto10.jpg

İSTANBUL/DHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN