Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen: Yeni bir Marshall Planı'na ihtiyaç var

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen: Yeni bir Marshall Planı'na ihtiyaç var

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yeni tip koronavirüs (corona virüs) salgınından etkilenen AB ülkelerine yardım etmek için bir Marshall Planı'na ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Almanya'nın Die Welt gazetesinde makalesi yayımlanan Avrupa Birliği'nin (AB) icra organı Avrupa Komisyonu'nun Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa’nın bilinmeyen bir düşman ve benzeri görülmemiş bir krizle beklenmedik sırada karşı karşıya kaldığını belirtti.

Almanya’da iktidardaki Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin eski bakanlarından olan von der Leyen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinden etkilenen AB ülkelerinin ekonomik krizden çıkmaları için daha fazla para ayrılması gerektiğini vurguladı.

"Avrupa için bir Marshall Planı'na ihtiyaç var" diyen von der Leyen, 'bundan dolayı AB bütçesinde büyük yatırımların yer alması, tüm ülkeler tarafından dayanışma aracı olarak kabul edilen AB bütçesinin krize uygun şekillendirmesi' çağrısında bulundu.

Almanya’daki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin Federal Meclis Grubu Başkanı Ralph Brinkhaus da Kovid-19'dan kaynaklanan krizin üstesinden gelemeyen AB ülkeleri için 'yardım paketi' oluşturulması gerektiğini söyledi.

Brinkhaus, olumsuz etkilenen ülkelere hızlı şekilde yardımların ulaştırılması gerektiğini belirterek, "Avrupa'nın özellikle kriz döneminde dayanışma içinde olması lazım" dedi.

Marshall Planı, İkinci Dünya Savaşı sonrası Avrupa ülkelerini yeniden ayağa kaldırmak için ABD'nin yürürlüğe koyduğu ekonomik yardım paketinin adıydı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN