Avusturya'da İsrail karşıtı gösteri yapıldı

Avusturya'da İsrail karşıtı gösteri yapıldı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen gösteride İsrail askerlerinin Filistin'de yaptıklarına tepki gösterildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen gösteride, Filistin'de İsrail askerlerinin günlük yaşamın parçası haline gelen hukuk dışı uygulamalarına tepki gösterildi.

Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar (BDS) Avusturya Hareketi tarafından, yabancıların yoğunlukta yaşadığı 10. bölgedeki Favoriten Caddesi'nde gösteri düzenlendi.

YAŞANANLAR CANLANDIRILDI

Gösteride, BDS'li aktivistler tarafından, Filistin'deki kontrol noktalarında İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik tutumu, mizansenle canlandırıldı. Filistin ve İsrail askeri kılığına giren aktivistler, kontrol noktalarında yaşananları Avusturyalılara aktarmaya çalıştı.

Viyanalıların yoğun ilgi gösterdiği gösteri sonrasında dağıtılan yazılı açıklamada, İsrail tarafından kontrol edilen Filistin topraklarında her gün düzenli olarak Filistinlilerin bu hukuk dışı muameleye maruz kaldığı vurgulandı.

YAŞANANLAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Açıklamada, İsrail askerlerinin kontrol noktalarında baskı uyguladığı ve insan haklarına aykırı davranışlar sergilediği ancak uluslararası kamuoyunun yaşananları görmezden geldiği kaydedildi.

BDS Avusturya'nın çalışmaları, antisemitik oldukları gerekçesiyle hem ülkedeki iktidar hem de Viyana Eyalet Meclisi tarafından engellenmek isteniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN