Ayak burkulması nasıl geçer? Ayak burkulmasına ne iyi gelir?

Ayak burkulması nasıl geçer? Ayak burkulmasına ne iyi gelir?

Ayak burkulması, hemen hemen herkesin başına gelen ve kişiye acı veren bir rahatsızlıktır. Ayak burkulması sonrası çok şiddetli ağrılarınız varsa mutlaka doktora başvurun. Ancak ağrılarınız hafifse evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle tedavi olabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Ayak burkulması yürüme, koşma gibi faaliyetlerin ardından bir anda yapılan yanlış hareket sonucu meydana gelen durumdur. Ayak burkulması yaşayan kişiler internetten bu duruma çare arıyor. Eğer şiddetli ağrılarınız ve bölgede şişme yoksa evde uygulayacağınız basit yöntemlerle iyileşebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

AYAK BURKULMASI

Ayak burkulması, ayak bileği ve topuk kemiğinin yuvasından çıkmasıyla olur. Burkulma çok sert bir şekilde gerçekleştiyse eklem bağları da kopabilir. Burkulma şiddetli değilse evde yapılacak tedaviyle ayak bileği ağrıları 3 hafta içerisinde geçecektir. Ayağı burkulan kişi alkolden ve kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durmalıdır.

Ayak bileği burkulmaları 3 evredir. İlk evrede ödem görülür ve bağlarda kopma olmaz. Ayağa bandaj sarılır ve hasta çok yürümemelidir. Ayrıca 2 saatte bir 15 dakika buz uygulaması yapılır. İlk evrede ayak burkulması 3 hafta içerisinde geçer. İkinci evrede ayak bileğinde gevşeklik görülür ve hastaya özel ayak bileklikleri önerilir. Böylece ayak bileği hareketsiz kalacak ve bağlar iyileşecektir. İkinci evrede ayak bileği 3 – 6 hafta arasında iyileşir. Üçüncü evrede bağ kopmuştur ve ameliyat gereklidir. Bu evrede ayak bileği iyileşmesi diğer evrelere göre daha uzun sürer.

19-11/18/ayak-burkulmasijpgg.jpg

NE İYİ GELİR?

Sabun: Ayak burkulmasına iyi gelen yöntemlerden biri de sabun ile ovalamadır. Burkulmuş bölgeye sabun ile yapacağınız masaj, bölgenin ağrısını alacaktır.

Buz: Bir beze sardığınız buz torbasını 10 dakika boyunca burkulan bölgeye koyun. Bu yöntemi ağrınız bitene kadar gün içerisinde tekrarlayabilirsiniz. Buz, ağrı ve şişliği azalacaktır.

Soğan: 2 adet kuru soğanı parçalayın ve zeytinyağında pişirin. Soğanları bir beze sarın ve burkulan yere sarın. Soğanın kemikleri iyileştirici özelliği bulunmaktadır.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Lahana: Çiğ lahana yapraklarını burkulan bölgeye sararak ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. Ağrılarınızın arttığı zamanlarda 15 dakikada bir bu uygulamayı yapabilirsiniz. Lahana burkulan ayağın ağrısını alır ve iyileştirici özelliği sayesinde bölgenin iyileşmesini sağlar.

Un: Bir miktar unu bir kaba alarak üzerine zeytinyağı ekleyin ve yoğurun. Burkulan bölgeye bu karışım ile masaj yapın. Un ağrılarınızın hafiflemesini sağlayacaktır.

Sarımsak: Soğan, zeytin, tuz ve sarımsağı bir kapta ezin. Bu karışımı burkulan bölgeye uygulayın ve ayağınızı sarın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN