Aybüke Yalçın kimdir?

Aybüke Yalçın kimdir?

Atandığını, ‘Öğretmen oldum ben’ diyerek duyuran şehit Aybüke Yalçın, Öğretmenler Günü’nde, doğum gününde ve şehit edildiği gün değil, her an her yerde anılıyor. Aybüke Yalçın’ın ismi, birçok yere veriliyor.

Terör örgütü PKK’lılar tarafından Batman’ın Kozluk ilçesinde şehit edilen Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın, kızının isminin yaşatılmasından dolayı gururlu olduğunu söyledi. Yalçın, Aybüke’nin, 'Bayrağın dalgalandığı her yer benim vatanımdır.’ diyerek, görevine gittiğini söyledi. 

AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

1994’te Çorum’um Osmancık ilçesinde doğan Aybüke Yalçın, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nin Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. 2016’da Batman'ın Kozluk ilçesine atanan Aybüke Yalçın, atandığını öğrendiğinde ‘Öğretmen oldum ben’ diyerek, sevincini sosyal medyadan paylaşmıştı.

aybuke-yalcin-kimdir.jpeg

AYBÜKE YALÇIN NASIL ÖLDÜ?

Müzikoloji bölümünde yüksek lisansa başlayan Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017’de Batman'da terör örgütü PKK’lıların hain saldırısının ardından şehit oldu.

9 Haziran 2017 yılında Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik düzenlenen terör saldırısında 22 yaşında şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın şehit edilmesi, tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu.

AYBÜKE ÖĞRETMENİ ŞEHİT EDENLERE CEZA

9 Haziran 2017 yılındaki ilk görev yeri Batman’ın Kozluk ilçesinde karne dağıtan ve ardından daevine doğru yola çıkan Aybüke Yalçın, dönemin Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik terör örgütü mensuplarınca açılan ateş esnasında ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Aybüke öğretmen, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. 

Aybüke öğretmeni şehit edildiği terör saldırısıyla ilgili yargılanan 5 sanık da 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan babası Sadık ile annesi Zehra Yalçın, kızlarını kalplerinde yaşatıyor.

Türkiye’de hemen hemen 40 senedir terör saldırılarından birçok ailenin etkilendiğini ifade eden baba Sadık Yalçın, çok canlara kıyıldığını, bunlardan birinin de kızı Aybüke öğretmen olduğunu anımsatarak, Aybüke'nin; milletini, ülkesini seven, saygılı, aynı anda idealist bir öğretmen olduğunu vurgulayarak, kızının akrabaları arasında da çok öğretmen olduğu için bu mesleğe özendiğini anlattı.

aybuke-yalcin-kimdir.jpg

‘BAYRAĞIN DALGALANDIĞI HER YER BENİM VATANIMDIR’ DEDİ

Öğretmen yengesini örnek aldığını söyleyen Sadık Yalçın, Aybüke’nin de onun gibi öğretmen olmak istediğini ve Allah’ın da uğraşlarını boşa çıkarmadığını, o hevesle, o heyecanla Batman'ın Kozluk ilçesinde Çok Programlı Anadolu Lisesine tayini çıktığını kaydeden baba Yalçın, Aybüke’nin 'Bayrağın dalgalandığı her yer benim vatanımdır.' diyerek bu hizmete koştuğunu belirtti. 

Kızına, isterse gitmemesini, bir sonraki atama dönemini beklemesini söylediğini anlatan Sadık Yalçın, oradaki öğrencilerin, çocukların eğitimciye ihtiyacı olduğunu kaydederek, kızlarını oraya gönderdiklerini belirtti. Kızının okulda yalnızca müzik dersi vermediğini, boş zamanlarında da öğrencilere diğer derslerinde de yardımcı olduğunu kaydeden Sadık Yalçın, kızının isminin Türkiye genelinde çeşitli yerlere verilmesinden ve bazı ailelerin yeni doğan kızlarına Aybüke adını koymasından dolayı büyük gurur duyduklarını dile getirdi.

aybuke-yalcin-kimdir-001.jpg

 Aybüke isminin Türklerin kültüründe, geleneğinde olan bir isim olduğunu anımsatan Sadık Yalçın, 1993’te Azerbaycan'da olan bir Ermeni saldırısında şehit edilen bir Azerbaycanlı bir ailenin küçük kızının adının Aybüke olmasından dolayı kızına Aybüke ismini verdiklerini belirterek, çocuğunun isminin simgesel olarak ortaya bu şekilde çıkmasının Allah'ın hikmeti olduğunu aktardı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kendi torununa Aybüke ismini verdiğini anımsatan Sadık Yalçın, Türkiye’nin birçok yerinde ailelerin çocuklarına Aybüke adını verdiğini kaydederek, Aybüke adının bu şekilde sahiplenilmesinden dolayı gurur duyduğunu bildirdi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN