Aydos Ormanı'nda 4 farklı noktada yangın çıktı

Aydos Ormanı'nda 4 farklı noktada yangın çıktı

İstanbul Aydos Ormanı'nda 4 farklı noktada çıkan orman yangınıyla ilgili konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü 'Ekiplerle konuştum, sabotaj, tamamen kasıtlı ormanı yakma girişimidir' dedi.

Sancaktepe Aydos'ta ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Bölgeye yangın söndürme helikopteri de sevk edildi. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.

İddiaya göre 4 farklı noktada çıkan yangının söndürme çalışmalarına itfaiyenin yanı sıra iki helikopter de destek verdi. Ormanlık alanda çıkan yangın drone ile havadan görüntülendi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yangının 2 buçuk saatlik çalışmanın ardından söndürüldüğünü açıkladı.

4 FARKLI NOKTADA ÇIKTI

İstanbul Valiliği Sancaktepe'de çıkan orman yangını ile ilgili açıklama yaptı. Valilik yaptığı açıklamada, "Bugün saat 16.30 sıralarında Sancaktepe ilçemiz Aydos Ormanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle 4 farklı noktada yangın çıkmıştır. Yangına, İtfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri ve Orman Genel Müdürlüğünce sevk edilen 3 adet yangın söndürme helikopterleriyle müdahale edilmektedir. Ayrıca; yangına müdahale eden ekiplere takviye olarak Orman Genel Müdürlüğünce 1 yangın söndürme helikopteri ve 1 adet yangın söndürme uçağı yangın mahalline sevk edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Vali Yerlikaya saat 18.50'de yaptığı açıklamada yangının söndürüldüğünü belirtti.

Aydos Ormanı'nda çıkan yangınla ilgili Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, açıklama yaptı.

"TAMAMEN KASITLI ORMANI YAKMA GİRİŞİMİDİR"

Olay yerinde gelerek incelemelerde bulunan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, yangınla ilgili olarak, "Ekiplerle konuştum, sabotaj, tamamen kasıtlı ormanı yakma girişimidir. 3 yerde ayrı yangın çıkarıldı. Biz de ekiplerimizle geldik, su tanklarımızla kepçelerimizle itfaiyeci kardeşlerimize yardımcı oluyoruz. Yangın kontrol altında, söndürülmek üzere. Vicdansızlara Allah'tan bulun diyorum, insanı öldürmekle aynı olarak görüyorum. İlçemize geçmiş olsun. Olayın takipçisi olacağız. Net bilgi yok ama yapanların 2 kişi olduğu söyleniyor" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN