Azerbaycan'da pandemi nedeniyle bayram namazı kılınmayacak

Azerbaycan'da pandemi nedeniyle bayram namazı kılınmayacak

Azerbaycan’da, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (corona virüsü) nedeniyle bu yıl bayram namazının kılınmayacağı duyuruldu.

Azerbaycan Kafkas Müslümanları İdaresi (KMİ) tarafından yapılan açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, bu yıl camilerde bayram namazının kılınmayacağı duyuruldu.

KMİ, vatandaşlara ibadetlerini evde yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ALİYEV'DEN BAYRAM MESAJI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Aliyev, bayram mesajında şu ifadelere yer verdi:

”Ramazan bayramı vesilesiyle sizi ve dünyanın farklı yerlerinde yaşayan tüm yurttaşlarımızı içtenlikle kutluyorum ve hepinize en iyi dileklerimi sunuyorum. İlahi bilgeliğin hazinesi olan Kur’an’ın insanlara rehberlik etsin diye gönderildiği Ramazan ayı insanları saflığa, birliğe, şefkat ve merhamete davet ediyor. Bu yılın Ramazan ayını, dünyanın büyük tehlike ile karşı karşıya olduğu karmaşık bir ortamda tamamlıyoruz. Mevcut durum halkımızın sağlığı ve refahı için acil önlemlerin alınmasını gerekli kılmaktadır. Karşılaştığımız küresel belaya karşı mücadelenin başarısı büyük ölçüde toplumun her ferdini sorumlu ve disiplinli davranışına bağlıdır. Kutsal kitabımız Kur’an, daima birlik ve eşitlik, sosyal yardım ve şefkat göstermeye çağırıyor. Her zaman böylesine asil niteliklerle ayırt edilen, ulusal ve ahlaki değerlerini koruyan halkımızın birliği ve dayanışması sayesinde bu zorluğun üstesinden geleceğimizden eminim. Oruç ve ibadetlerinizin Allah tarafından kabul edileceği ümidiyle her birinize sağlık, mutluluk ve sofralarınıza bereket diliyorum. Ramazan ayınız kutlu olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN