BAE'den provokatif Türkiye açıklaması: Arapların işine karışmayın

BAE'den provokatif Türkiye açıklaması: Arapların işine karışmayın

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Anwar Gargash, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sözlerine yönelik, "Türkiye, Arapların ilişkilerine karışmayı bırakmalı" açıklamasında bulundu.

Yıllardır bitmek bilmeyen şiddet ve kaosun pençesinde olan Libya’da sular bir türlü durulmuyor. General Halife Hafter’i destekleyen Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerden Türkiye’ye yönelik provokatif açıklamalar gelmeye devam ediyor.

O açıklamalara son olarak BAE Dışişleri Bakanı Anwar Gargash’ın sözleri eklendi. Twitter’dan bir açıklama yapan Gargash, Türkiye’nin Arapların ilişkilerine karışmayı bırakması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun sözlerine yanıt veren Gargash, “İlişkiler tehditlerle yönetilemez. Sömürgeci hayallere bu dönemde yer yok” dedi.

ÇAVUŞOĞLU’NUN BAE SÖZLERİ

Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde İspanyol mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ardından düzenlendiği basın toplantısında, “Ambargoyu delen ülkeler var. Bizim sadece gıda yardımı götürmemiz sorun oluyor. Rusya, BAE’nin, Fransa’nın gönderdiği uçakları denetleyebiliyor mu? BM çatısı altında gerçek bir mekanızma kurulusa desteklemeye her zaman hazırız” ifadelerini kullanmıştı.

LİBYA'DA YAŞANANLAR

Arap Baharı'nın ardından Libya lideri Muammer Kaddafi'nin devrilmesiyle ülkede kaos başladı. Birçok farklı grup belirli bölgeleri sahiplenmeye çalışırken silahlı çatışmalar meydana geldi. 2015 yılından beri ülkenin doğusuna sahip olan General Halife Hafter'e ait güçler 2019 yılının Nisan ayında bir saldırı düzenleyince savaş çıktı.

Hafter'i Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve Fransa desteklerken, Türkiye'nin Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne desteğiyle bu grup Trablus'tan püskürtüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN