Bakan Albayrak'tan enflasyon mesajı: Yapısal adımlar sürecek

Bakan Albayrak'tan enflasyon mesajı: Yapısal adımlar sürecek

Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Twitter'dan mesaj paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak 'Enflasyon konusundaki mücadelemizi, hedefe ulaşma azmimizi ve bu konuda atacağımız yapısal adımları kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından Temmuz ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

TÜFE'nin Haziran'da yıllık yüzde 12,62 iken Temmuzda yüzde 11,76'ya gerilediğini vurgulayan Albayrak, şunları ifade etti:

"Enflasyon konusundaki mücadelemizi, hedefe ulaşma azmimizi ve bu konuda atacağımız yapısal adımları kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz."

"BU, 2020'NİN EN YÜKSEK SEVİYESİ OLDU"

Temmuz ayı ihracat rakamlarını da değerlendiren Albayrak, cari dengenin yılın ikinci yarısında beklentilerden iyi gerçekleşeceğini belirterek "Türkiye temmuz ayında 15 milyar dolar ihracata ulaştı. Bu, 2020'nin en yüksek seviyesi oldu. Altın hariç karşılama oranı da yüzde 93,9 ile en yüksek değere ulaşıldı. Tüm ihracatçılarımızı tebrik ediyoruz

NE OLMUŞTU?

Enflasyon Temmuz'da yüzde 0,58 artarken, yıllık bazda yüzde 11,76 oldu. TÜİK verilerine göre, 2020'ye yüzde 12,15 seviyesinde başlayan, Nisan'da yüzde 10,94'e kadar gerilese de Haziran'da yüzde 12,62'ye yükselen enflasyon, Temmuz ayında yüzde 11,76 olarak kayıtlara geçti.

Bir önceki aya göre enflasyon artışı ise yüzde 0,58. Temmuz ayında tüketici fiyatları yüzde 11,51, yurt içi üretici fiyatları yüzde 6,81 arttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN