Bakan Gül’den arabuluculuk açıklaması: Milletvekilleri biraz daha çalışacak

Bakan Gül’den arabuluculuk açıklaması: Milletvekilleri biraz daha çalışacak

Adalet bakanı Gül, “Şu an 2018’de iş davalarında, 2019’da ticari davalarda genişlettiğimiz için bu konuda arabuluculuk çok yaygınlaştı. Hem de arabulucuk ihtiyacı arttı hem de arabuluculuk sayesinde birçok konu çözüldü. Sistem bundan sonra güzel netice verecek” dedi.

Adalet bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Genel Kurulu’na girişinde gazetecilerin arabuluculuk ile ilgili sorularını cevapladı.

Gül, arabuluculuk sınavında 200 milletvekilinin başarılı olamadığına ilişkin soruya Gül, “Adil rekabet. Milletvekilleri biraz daha çalışacak” ifadelerini kullandı.

Kendisinin girip girmediğine ilişkin soruya Gül, “Ben girmedim. Girmem uygun olmazdı” şeklinde cevapladı.

'SINAVI BİR KEZ DAHA AÇACAĞIZ'

Gül, arabuluculuk sınavının tekrar açılıp açılmayacağına ilişkin soruya ise, “Sınavı bir kez daha açacağız” diye konuştu.

Arabuluculuk sistemi çerçevesinin Meclis tarafından belirlendiğine dikkat çeken Gül, “Meclis belirliyor. Şu an 2018’de iş davlarında, 2019’da ticari davalarda genişlettiğimiz için bu konuda arabuluculuk çok yaygınlaştı. Hem de arabulucuk ihtiyacı arttı hem de arabuluculuk sayesinde birçok konu çözüldü. Sistem bundan sonra güzel netice verecek” dedi.

Bakan Gül, arabuluculuk sınavında başarılı olan milletvekili olup olmadığına dair soruya da, “Geçen milletvekili bildiğimiz kadarıyla yok” ifadelerini kullandı.

ANKARA/İHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN