Bakan Koca: Dilek hemşirenin kalbi her şeye rağmen hayatla bağını koruyor

Bakan Koca: Dilek hemşirenin kalbi her şeye rağmen hayatla bağını koruyor

Beyin ölümü gerçekleştiği açıklanan hemşire Dilek Akçabelen'in durumuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, "Dilek hemşirenin durumu öncekinden ciddi ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor" dedi. Dün Dilek hemşirenin hayatını kaybettiğini açıklayan İstanbul Tabip Odası ise, Koca'nın Dilek hemşire ile ilgili yaptığı bilgilendirme üzerine 'Özür diliyoruz' paylaşımında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Nisan'dan bu yana entübe halde Kovid-19 tedavisi gören hemşire Dilek Akçabelen'in öldüğü haberlerini yalanladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Koca, "Dilek hemşiremizin yakınlarının üzüntüsü dün biraz daha arttı. Kovid -19’a karşı yaşam mücadelesini 11 Nisan'dan bu yana sürdüren Dilek Akçabelen hakkında maalesef, teyit edilmemiş, yanlış bir haber yayıldı. Durumu öncekinden ciddi, ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor" ifadelerini kullandı.


​İstanbul Tabip Odası dün resmi Twitter hesabından "Dilek hemşireyi yitirdik. Hastalığa yakalandığında gebeydi. Bebeği doğdu, yaşıyor ama kendisi Covid-19’a yenik düştü. Üzgünüz. Tüm sağlık çalışanlarımızın başı sağolsun!" paylaşımı yapmıştı.

İSTANBUL TABİP ODASI: ÖZÜR DİLİYORUZ

Bakan Koca’nın açıklamasının ardından İstanbul Tabip Odası ise bugün Twitter üzerinden ikinci bir açıklama yaptı. Yanlış bilgi paylaşımı için Dilek hemşirenin ailesinden özür dileyen İstanbul Tabip Odası, şu ifadeleri kullandı; “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dilek Hemşirenin durumu hakkında ”öncekinden ciddi ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor” açıklamasını yaptı. Dün akşamki yanlış bilgi paylaşımımız için başta ailesi olmak üzere özür diliyoruz. Umudumuzu koruyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN